LÁJFHEKK

Így sakkozhat a négyzetméterekkel!

2017. március 13., hétfő 13:17

Számos alkalommal megmutattuk ebben a rovatban, hogy hogyan lehet kihozni a maximumot a pár négyzetméteres kislakásokból és miniházakból, sőt készítettünk már összeállítást a világ legkisebb házairól is. Ezúttal az alaszkai DIY lakberendező-barkácsmester, Ana White legújabb munkáját mutatjuk be: a leleményes blogger feladata az volt, hogy egy kb. 7.3 méter hosszú területet alakítson ki úgy, hogy ott akár négyen is kényelmesen elférhessenek.

Tágas tér a miniház közepén.
Tágas tér a miniház közepén.
Fotó: Facebook.com / Ana White

White például 500 dollárból (kb.145 ezer forint) hozta ki a kanapé fölé felhúzható, kapcsolóval vezérelhető ágyat aminek megvalósításához garázskapu liftet és tolóajtó vasalatot használt – számolt be a Daily Mail a forradalmi ötletről. Bár azt meg kell jegyezni, hogy nem tudni, hogyan fest a kis tér belakva, mivel a blogger frissen, az átadás után dicsekedett el a fehér-szürke színeket kapott remekművével.

Forgatható, variálható az ágy és a puffok is.
Forgatható, variálható az ágy és a puffok is.
Fotó: Facebook.com / Ana White

Az apró térben egyébként szinte minden mozgatható, forgatható és ki-be tologatható. Az előtér és a konyha közötti lépcső cipőtartónak is bevethető, de a konyharész alatt is tárolófiókok vannak. A dohányzóasztal is többfunkciós, működik lépcsőként is, de leszedhető és megfordítható tetejének köszönhetően puffként vagy laptoptartóként is kiválóan funkcionál.

Az ablakpárkányhoz rögzített felhajtható asztalból pár lépéssel munkaasztal, családi étkezőasztal vagy két kisebb asztal készíthető, de a szürke kanapéval és a tenyérnyi konyha-fürdőszobával (komposzt WC-s) is csodákat művelt a blogger. A fürdőt és a mellékhelyiséget egy elhúzható válaszfal választja el a konyha résztől, de a két helyiség közé sikerült bepréselni a gardróbot is. Mivel a házba be van vezetve a víz, így a konyha végében kialakítottak egy helyet a mosó- és szárítógépnek is. Kattintson a videóra és nézze meg, még mennyi praktikus ötlettel rukkkolt elő Ana White!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta