Így lett a pannonhalmi családi házból menő iroda

Zanza!

Pannonhalmán egy 350 nm-es családi ház átalakítására kérték fel a Gepetto belsőépítészeti stúdiót. A terv az volt, hogy irodát alakítanak ki benne, ráadásul az épület teljesen új funkciókat kapott. A tervezők azzal kezdték a munkát, hogy felmérték a cég filozófiáját, a napi működést, az életritmust, és ennek megfelelően kezdték a tereket, világítást az elrendezést kitalálni. A megrendelő nyitottan állt a kihíváshoz, nem támasztott teljesíthetetlen elvárásokat, és hamar felismerte, hogy egyedül nem fog menni az átalakítást. 

A házban egy szakmunkáscsapatot irányító menedzsment kapott helyet, és szerettek volna barátságos hangulatot teremteni. Az alsó szintekre a raktár és a szoftverház került, valamint "férfiklub" is van itt. A korábbi lakótérben tárgyalókat, irodákat, konyhát és mosdót alakítottak ki. A korábban a házhoz toldott épületrész egy terasszal egészült ki, a tetőtérbe pedig egy nyitott iroda került. Sportszerű nehezítés volt, hogy belső lépcső nem vezetett a tetőtérbe, így azt is be kellett építeni. Új nyílászárókat tettek be, LED-világítást kapott az épület, és a megrendelő kérésének megfelelően sok természetes anyagot használtak. A bútorok nagy része valódi tölgyfa furnér borítást kapott, a növényfal pedig abban segít, hogy a levegő jobb legyen – ráadásul jól is néz ki. 

Blogmustra