LÁJFHEKK

Az egérnek nagyon ízlett a peresztegi disznósajt

2017. március 1., szerda 09:31

Egy Győr-Moson-Sopron megyei húsboltban és a hozzá tartozó előállító helyen tartott ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és annyira horror körülményeket találtak, hogy gyorsan meg is semmisítettek 95 tonna húst. A Pál-Húsbolt és feldolgozó Kft-ben melegvíz nem volt, dugulás viszont igen. 

A közlemény szerint "leromlott műszaki- és higiéniai állapotban volt a húsfeldolgozó és a húsbolt", mi erre inkább azt a szót használnánk, hogy rohadt. Nem volt folyó melegvíz, ezért a dolgozóknak esélyük sem volt rá, hogy kezet mossanak, és az eszközöket sem sikerült fertőtleníteni. A mosogatásához, takarításhoz a vizet egy fatüzelésű kazán nyitott tartályából nyerték.

Az épületen kívül, a szabadban is végeztek résztevékenységeket, az ellenőrzés időpontjában például sertésfejet főztek, de a zsírsütéshez használt üstöt is kint helyezték el. A vizsgálat idején a ládamosó helyiségben épp dugulás volt, a szennyvíz a kolbász érlelésére használt terembe folyt.

Ezek után nem meglepő, hogy a félkész és kész termékeket is szabálytalanul tárolták, így például szabad bejárása volt az egereknek, akik éltek is a lehetőséggel és megrágcsálták a pácolós hűtőkamra termékeit, majd oda is szartak. 

Az üzlet az adminisztrációs hibáktól is hemzsegett, sem a gyártási lapok, sem a dolgozók egészségügyi alkalmassága nem volt rendben és nyomon követési rendszert sem alkalmaztak. Az egység fagyasztókamráját zárolták és 120 tételt, közel 9,5 tonna húst kellett megsemmisíteni. 

A súlyos élelmiszer-biztonsági hiányosságok miatt az egység kereskedelmi és előállítói tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették a szakemberek, valamint a vállalkozót kötelezték a termékvisszahívásra. Az üzletből Győr-Moson-Sopron megyei és a környező megyékben található üzletekbe szállítottak termékeket.

A penészes húsokkal teli videóhoz ezúttal egy pszichedelikus aláfestőzenét választottak a Nébih szakemberei, ami tényleg jól passzol a képi világhoz, de csak azoknak ajánljuk, akik biztosak benne, hogy sosem ettek semmit a peresztegi vállalkozó húsüzeméből. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta