Az egérnek nagyon ízlett a peresztegi disznósajt

Egy Győr-Moson-Sopron megyei húsboltban és a hozzá tartozó előállító helyen tartott ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és annyira horror körülményeket találtak, hogy gyorsan meg is semmisítettek 95 tonna húst. A Pál-Húsbolt és feldolgozó Kft-ben melegvíz nem volt, dugulás viszont igen. 

A közlemény szerint "leromlott műszaki- és higiéniai állapotban volt a húsfeldolgozó és a húsbolt", mi erre inkább azt a szót használnánk, hogy rohadt. Nem volt folyó melegvíz, ezért a dolgozóknak esélyük sem volt rá, hogy kezet mossanak, és az eszközöket sem sikerült fertőtleníteni. A mosogatásához, takarításhoz a vizet egy fatüzelésű kazán nyitott tartályából nyerték.

Az épületen kívül, a szabadban is végeztek résztevékenységeket, az ellenőrzés időpontjában például sertésfejet főztek, de a zsírsütéshez használt üstöt is kint helyezték el. A vizsgálat idején a ládamosó helyiségben épp dugulás volt, a szennyvíz a kolbász érlelésére használt terembe folyt.

Ezek után nem meglepő, hogy a félkész és kész termékeket is szabálytalanul tárolták, így például szabad bejárása volt az egereknek, akik éltek is a lehetőséggel és megrágcsálták a pácolós hűtőkamra termékeit, majd oda is szartak. 

Az üzlet az adminisztrációs hibáktól is hemzsegett, sem a gyártási lapok, sem a dolgozók egészségügyi alkalmassága nem volt rendben és nyomon követési rendszert sem alkalmaztak. Az egység fagyasztókamráját zárolták és 120 tételt, közel 9,5 tonna húst kellett megsemmisíteni. 

A súlyos élelmiszer-biztonsági hiányosságok miatt az egység kereskedelmi és előállítói tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették a szakemberek, valamint a vállalkozót kötelezték a termékvisszahívásra. Az üzletből Győr-Moson-Sopron megyei és a környező megyékben található üzletekbe szállítottak termékeket.

A penészes húsokkal teli videóhoz ezúttal egy pszichedelikus aláfestőzenét választottak a Nébih szakemberei, ami tényleg jól passzol a képi világhoz, de csak azoknak ajánljuk, akik biztosak benne, hogy sosem ettek semmit a peresztegi vállalkozó húsüzeméből. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra