LÁJFHEKK

Menő DIY állatfekhelyek Morzsinak és Cirminek

2017. február 16., csütörtök 15:14

Akinek van a lakásban tartott állata, az azt is pontosan tudja, hogy az állat - legyen bár kutya vagy macska - tévedhetetlenül megtalálja a legkényelmesebb kuckót magának. Ami nem okvetlenül esik egybe a gazda elképzeléseivel: ő ugyanis továbbra is szeretné használni a kedvenc tévéfoteljét, a kanapét, és lehet, hogy azt se szereti, ha az ágyában is szőrcsomók fogadják. A legjobb, ha már az állat kicsi korában, de legalábbis odakerülésekor saját fekhelyre szoktatja. Hogy egy kutya- vagy macskakuckó drága? Persze, de ez kit zavar, amikor klasszabbnál klasszabb állatfekhelyeket lehet készíteni saját kezűleg is?

A legegyszerűbb

Vegyük azt az esetet, amikor az éjjelre kirakott állaton esik meg a gazdi szíve, és a mínuszokban megengedi neki, hogy végre benn aludjon. Ha gyorsan szeretne egy fekhelyet összedobni neki, de nem igazán tudott erre előre rákészülni, akkor irány a padlás vagy a pince. Itt jellemzően lapul legalább egy műanyag láda vagy kosár, amibe a kutya vagy a cica kényelmesen belefér. Ezt tisztítsa meg, tegyen bele egy már nem használt párnát, összehajtogatott takarót, rongyszőnyeget, vagy egy – két használaton kívüli díszpárnát, és már csak Morzsit vagy Cirmit kell róla meggyőznie, hogy ez sokkal kényelmesebb, mint az ön ágya.

[PINTEREST] 58789904967bc

A rusztikus

Az előbbi megoldást rögtön a lakás jellegéhez tudja igazítani azzal, ha egy kiszuperált bútor fiókját használja fel. Első körben itt is a tisztítás a lényeg, majd festékkel, lakkal olyan arculatot adhat a fióknak, amilyet csak szeretne, majd mehet bele a párna vagy a takaró, és készen is van. Ebben az esetben van még egy apróság, amivel fel lehet dobni a kész művet, ez pedig a bútorláb. Itt is széles a választék, így nem lesz gond megfelelőt találni, amivel nem csak megemelheti kissé a fekhelyet, de sokkal egyedibbé is teheti.

A régi lom

Mindenkinek lapul a raktárában egy rakás olyan lom, amit a „jó lesz ez még valamire” elv alapján őrzött meg. Ha szerencséje van, akkor ezek között a lomok között akad egy kemény falú bőrönd is. A vintage stílus egyébként is divatos, így ezeket a bőröndöket is tökéletesen bele lehet illeszteni egy hangulatos lakásbelsőbe. Vágja ketté (de akár meg is tarthatja eredeti formájában), az aljára szereljen lábakat – ez persze opcionális –, és tegyen bele párnát. 

Újrahasznosítva 2

Kallódik a garázsban használt, már túlságosan kopott gumiabroncs is? Nos, a semmire nem jó kifejezés nagyon erős túlzás. Az abroncsból ugyanis strapabíró kutyaágy is lehet: ehhez elég lepucolni, sőt akár át is festeni, majd más dolga már nincs is, mint egy nagy párnával kibélelni. 

[PINTEREST] 587898bc5bce9

Az ócska pulóverek

Valószínűleg önnél is akad a szekrényben olyan pulcsi, vagy hosszú ujjú póló, amit már nem venne fel emberek közé, de valahogy mégsem volt szíve kidobni. Nos, ha az elhatározás megérett, akkor ne a kukába tegye, hanem kapjon tűt és cérnát. Varrja le a nyakát, illetve a hónaljak vonalában, hogy a két ujja egy egybefüggő „kígyó” lehessen. A pulcsi aljába tegyen egy párnát, és varrja össze az alját, így a töltelék nem tud majd elmozdulni. A pulcsi ujjait tömje ki szivaccsal, vagy összetekert, ócska törölközőkkel. Ha teljesen ki vannak tömve, varrja össze a végüket, és néhány öltéssel rögzítse a pulcsi törzséhez, ahova a párna került.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta