Kis lakásban is lehet jó az élet!

A kis lakások olcsóbbak, nem kell annyit takarítani őket ráadásul sokkal kevesebb helyen tűnhetnek el dolgok - tehát ebből is látszik, hogy a kis lakásoknak számos előnyük van. Nyilván senki nem úgy tervezi az életét, hogy egy garzonban fog élete végéig élni, de attól még ezek a falatnyi helyek nagyon szerethetőek, és némi kombinálással jó dolgokat lehet belőlük kihozni. Mutatunk is néhány külföldi példát, amik arra világítanak rá, hogyan lehet élhetőbb a kis lakás. 

Itt például az érdekes térelválasztót érdemes figyelni, ami raklapokból készült, tehát nem is drága. 

Raquel a brit plus size élet egyik alakja, aki előszeretettel mutogatja lakását is. A monokróm lakás nincs túlcizellálva, és azzal sem lehet vádolni Raquelt, hogy csak drága bútorokkal rendezné be a kecót, ránézésre ugyanis az Ikeában vásárol. A két szín váltakozása stílust teremt, így vagy úgy. 

Hasonlóban gondolkodott Audrie Storme youtuber, aki egészen olcsó megoldásokkal szeparálja a teret, és eközben a színekre is odafigyel. A kalapos fal pedig egyenesen zseniális! 

Don James lakása igazi pasilakás – legalábbis amit megmutat belőle –, ám az tisztán látszik, hogy nincs telepakolva csetreszekkel, és nagyon figyelt arra, hogy légies, könnyed bútorokkal rendezze be, ami hozzájárul a tágas érzethez. 

sleep & p l a y all damn day

A photo posted by DON JAMΞS (@visualgrammar) on 

A kis lakások alapvető kelléke a galéria, vagy emeletes ágy, ami főleg akkor praktikus, ha az ember egyedül él, és nem kell túl intim teret létrehoznia, de persze egy függönnyel, vagy takarással ez is megoldható. Az itt látható fiatalember lakásában egy térbe került szinteltolással a háló és a nappali, plusz egy dolgozó sarok is befért az ágy alá. 

Monnyjean is új lakásba költözött, és lakásán jól látszik, mennyire egyszerűen lehet a teret tagolni, akárcsak egy szőnyeg segítségével. A kétfunkciós pad és cipőtartó szintén remek találmány, a kis lakásokban élőknek egyébként is javasolt többfunkciós bútorokat választani. 

Almost unpacked. First night in my new little house in Clapton. **** #unpackigforever #movinghouse #movingday #studioflat #smallspaces #ikea #london #interiors #gettingthere

A photo posted by M o n i q u e J e a n (@monnyjean) on 

Végül itt van Anthony Triolo lakása, ami több újságba is bekerült, mert mindössze 13 négyzetméter, amit viszonylag nehéz kielégítő élettérként elképzelni. Ő ennek ellenére boldog itt, ráadásul elég jól kihozta a térből, amit lehetett. A teljes galériát nézze meg itt, ez pedig egy kis részlet, ami azt mutatja be, hogyan kerülhet a konyha és az iroda egy térbe. 

#TinyLiving

A photo posted by Anthony Triolo (@anthony_triolo) on 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek