LÁJFHEKK

Nézzen körül a Fehér Házban Obamáékkal!

2017. január 19., csütörtök 15:00

A Felix & Paul Studios-nak köszönhetően bárki körbenézhet a washingtoni Pennsylvania Avenue 1600-ban, azaz a Fehér Házban – írja a People.com. Az élmény önmagában is érdekes persze, azonban külön aktualitást ad neki, hogy mindezt a leköszönő elnöki pár, Barack és Michelle Obama vezetésével teheti meg.

A virtuális valóság élmény címe: “The People’s House: Inside The White House with Barack and Michelle Obama”, azaz kábé: "A Nép Háza: túra a Fehér Házban Barack és Michelle Obamával". A 360°-os videosétát az alábbi Facebook-videón és Samsung Gear VR-on is meg lehet nézni.

A túrát az elnök, Barack Obama narrálja, aki előbb ejt pár szót az épület történelméről, majd bevezet bennünket az előcsarnokba. "Soha sem felejtem el, amikor a megválasztásom után először léptem be ide [...] Nem tudtam nem csodálattal és hálával tekinteni rá, és ez mindig így is lesz" - mondja az elnök, aki aztán az Ovális Irodában ülve további emlékeket és gondolatokat oszt meg a nézővel az itt töltött pályafutásáról. Például hogy mennyire szerette a helyiség hatalmas ablakait, amiktől az egész fényárban úszik, és amelyeken át épp a lányai hintájára látott rá; de olyasmiket is, milyen volt itt talákozni a világ fontos vezetőivel, és milyen döntéseket és reformokat sikerült elérnie az itt töltött évei alatt. Utána felesége, Michelle Obama veszi át a szót, aki elmeséli, milyen érzés volt először, már a beiktatott elnök feleségeként végigmenni a házon, és meddig tartott, amíg már "nem valamiféle múzeumban, hanem az otthonukban" érezte magát a falai közt. Ha valaki nem tudná: a mindenkori elnök és családja lakóterülete a Fehér Ház irodái felett, a legfelső két emeleten találhatóak. "Itt nőttek fel a gyerekeink. Sasha mindössze másodikos volt, amikor beköltöztünk, szóval neki például ez jelenti elsősorban az otthont" - emlékszik Michelle Obama. 

További személyes emlékekért és történelmi-építészeti érdekességekért érdemes végignézni a nyolc perces videót, és az egér használatával valóban alaposan körbenézni az Egyesült Államok legfontosabb épületében. Ugyanez a pénteken beiktatandó új elnök, Donald Trump vezetésével nem biztos, hogy ennyire élvezhető volna.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta