2016-ban is szerettük az okoskütyüket, de utáltuk, ha hülyének néznek

A 2016-os évet összegezve azt biztosan elmondhatjuk, hogy bár olvasóink nyitottak a technikai újításokra, de utálják, ha hülyének nézik őket - és ez így is van rendjén. Ha néha azonban mégis idegenül érezné magát a boltokban, akkor mindig gondoljon arra, hogy még II. Erzsébet is mennyire tanácstalan tud lenni ha beszabadul egy közértbe

Nem tetszik, ha hülyére veszik

Sajnos ebben az évben is rengeteg olyan hírről kellett beszámolnunk, amikor kiderült, undorító körülmények között készültek az élelmiszerek, amiket aztán ránk akartak sózni. Bár nagy rajongói vagyunk a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal horrorvideóinak, azért ha belegondol abba is, hogy ezek nem egy rendező és forgatókönyvíró, na meg profi díszlettervezők és kellékesek agyszüleményei, hanem maga a valóság, már korántsem olyan szórakoztató ezeket nézegetni. Volt itt nem is egy, hanem több egérürülékes  reformkaja, csótányos pékség, rohadó húsos hentes, bogaras savanyúság és szalmonellás lengyel tojás is, de éttermek és gyógyhatásúnak mondott készítmények is megbuktak az ellenőrzéseken. Csekély vigasz, hogy cserében legalább voltunk olyanban is, ami minden kritériumnak megfelel.

Sajnos nem csak az élelmiszerekkel csaphatják be, többek közt a férfidezodorokról is kiderült, hogy egy részük semmit sem ér, ahogyan a ránctalanító krémek közül sem mindegy, melyiket keni magára, és a szúnyogokat sem riasztja el bármi, amire azt írták. Mondjuk kempingezni egyébként is rizikós, mert a túrakabátokban sem lehet megbízni, sőt már a Pepsi kóla sem az igazi. 

Megmutattuk, hogy nem mindegy, honnan rendel csomagot, mert ugyanazért a termékért egyik helyen 426 forintot, a másikon pedig 6890 forintot fizet. Kiderült, hogy nem a legdrágább narancslevekben van a legtöbb a C-vitamin, és hogy nem éppen a legjobb ötlet Kínából rendelni a vetőmagot, mert vagy semmi nem lesz belőle, vagy csak a jó ég tudja mivel fertőzi tele a kiskertjét. 

Próbáltak átverni a kuponozós hétvégén, utánajártunk lehet-e higiénikusan kaját venni a Szigeten, és próbáltunk segíteni néhány egyszerű trükkel a spórolásban is, hátha legalább fele annyira gazdag lesz mint egy kilencéves, főleg ha appokat is használ a pénzügyeihez. Idén kivonult az országból az Uber, pedig több anyának is a biztos megélhetést jelentette, aztán kipróbáltuk az utódját, de már az is a múlté, úgyhogy megnéztük a jövőt, vagyis a közösségi autózást. Kiderült, mit jelentenek a szállodai csillagok, hova mehet úszni és mennyiért, és szomorúan konstatáltuk, hogy a drogériákban nincs nemek közti egyenlőség, már ami az árakat illeti

Szerettük az okos dolgokat

Szerencsére nem csak átverésekről szólt 2016, hiszen egy csomó okos dolgot néztünk meg és próbáltunk ki, még ha hülyének is néztek miatta közben bennünket, mint mondjuk a mobiltárca miatt. Igaz, azóta már sokkal kevesebb szemforgatásba és röhögésbe futunk bele, ha a telefont használjuk bankkártya helyett. Sőt, már a telefonja helyettesíti a kasszázást, ezért azt is megnéztük, hogy melyik bevásárlás a leggyorsabb, legalábbis addig, amíg nem vesz akciós terméket. Megnéztük azt is, milyen is az az okosáruház, és a foci EB ideje alatt segítettünk megtalálni a legfurább szurkolói kellékeket is. Húsvétkor a pszichopata késes nyúlra, nemrég pedig a medvét szülő Mikulásra csodálkoztunk rá. Monacóban kiderült, hogy 2020-ra nem lesz otthon butakészüléke, és megnéztük azt is, hogy miért jó a ruharázogató berendezés, vagy ha bekopoghat a hűtőbe. Teszteltünk robotporszívókat, megnéztük miért jó, ha két Leica kamera kerül egy mobilba, vagy ha hőkamera kerül egy készülékbe, amit a víz alatt is tud használni és fényképezgettünk is menő darabokkal. Ősszel pedig annak jártunk utána, hogy miért őrül meg a világ az okosórákért és milyen más okos eszközöket tud magára aggatni. Megnéztük, milyen az, amikor az óra szíja a csontokat rezegteti úgy, hogy a mutatóujján keresztül hallja a telefonbeszélgetést, illetve milyen fura dolgokat tartogat még a jövő, ami tulajdonképpen már megérkezett. Utánajártunk, miért csatlakozik fel manapság szinte minden eszköz az internetre, miközben itthon a Konyhakiállításon alig találtunk okos konyhai gépeket, pedig interjúnkból kiderült, hogy a legnagyobb cégek szerint is az a legfontosabb, hogy az otthon alkalmazkodjon a lakói igényeihez. Karácsonyra pedig segítettünk eligazodni a televíziók világában, és telefonokat, valamint menő kettő az egyben tableteket is ajánlottunk és még tanácsot is adtunk mit csináljon a régi telefonjával. Például olvasson rajta bennünket jövőre is!

Oszd meg másokkal is!
Mustra