LÁJFHEKK

Zaha Hadid megmutatta a matematika szépségét

2016. december 16., péntek 09:29

Csütörtökön nyitották meg a londoni Természettudományi Múzeum új szárnyát, ami a matematika szépségét hivatott bemutatni a látogatóknak. A Winton Gallery belső tereit még a márciusban elhunyt Zaha Hadid tervezte, de a kivitelezési munkálatok elhúzódásamiatt csak most készült el múzeum új szárnya. Hadid imádta a matematikát és a meglepő dolgokat, ez pedig jól látszik a kiállítás belső terén is. 

A BBC újságírója szerint az új kiállítási terület tökéletesen megmutatja, hogy a matematika nem olyan tudomány, amit csak irodákban végez néhány geek, hanem jelen van a mindennapi életben. Hadid mindehhez egy elgondolkodtató, de mégis nyugalmat árasztó teret tervezett, ami az újságíró hasonlatával élve "olyan, mint egy nagy, lila kaptár". Belépve egy hatalmas repülő fogadja a látogatókat, ennek a szárnyai adják a design dinamikáját a kiállítótérben. Ha teheti, nézze meg Londonban a múzeumot, ha a matematika nem is köti le igazán, attól még megcsodálhatja Hadid egyik utolsó nagy tervezői bravúrját. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta