LÁJFHEKK

Így jelenik meg a tégla a kortárs építészetben

2016. december 13., kedd 18:20

Nemcsak a beton kínál számos innovatív és látványos lehetőséget a kortárs építészeknek, hanem a vörös színű tégla is, amiből napjainkban már nem csak kemence készülhet. A hajtás után mutatunk pár remek példát arra, hogy ez az anyag mennyire sokoldalú, időtálló és szerethető!

A Ventura Virzi építészei 2011-ben tervezték a feltűnő homlokzatot kapott Brick házat, aminek a mai napig a csodájára járnak a Buenos Airesben állomásozó építészetturisták. A ház egyébként nem lóg ki az utcában található hagyományos sorházak sorából.

Ez pedig az Escola Serrano fiatal építészeinek tégla projektje a brazíliai Rosárióban.

Nem véletlenül olyan népszerűek a londoni Barbican Centre-nél található U-alakú ablakkal ellátott kétszintes duplex lakások sem, amik tervezésénél szintén téglában gondolkodtak a készítők.

Az AZL architects építészei Zhang Lei vezetésével három különböző textúrájú téglából rakták ki ennek az 580 négyzetméteres kommunikációs központnak a homlokzatát, mivel szerették volna, hogy a progresszív dizájnt kapott épület a lehető legkönnyen olvadjon bele a környező tájba.

诗人住宅 #vscocam #chinese#architecture#house#for#two#poets #azlarchitects

Una foto publicada por @spirita_ el

A klasszikus vörös tégla egy kis zölddel megbolondítva nemcsak a homlokzaton, de a belső térben is jól tud működni.

London egyik legfontosabb kulturális látnivalóját, a Tate Modernt a Herzog & de Meuron építészpáros bővítette ki ezzel a 64,5 méter magas, rácsos tégla homlokzatot kapott toronnyal, ami a Switch House nevet kapta.

Az sem feltétlenül rossz, amikor a bátor építészek összeeresztik a téglát a betonnal.

Hans Kabsch Vela 2014-ben tervezte ezt a hullámzó, vörös téglafalat Mexikóban. Az építész célja a tervezés során többek között az volt, hogy szabályozza a hőmérsékletet és a természetes fényt a házban.

Galápagos. A contraluz

Una foto publicada por Hans Kabsch Vela (@hans_kabsch) el

Így építették be a téglát a belsőépítészek egy menő cordobai üzlethelyiségben.

Olyan harsányabb színekkel is ér kombinálni a téglát, mint a zöld, a sárga vagy a kék.

Az ecuadori El Carrizalban található épület egy hegymászó és egy művészettörténész közös projektje volt. A természettel szoros harmoniában lévő, talált anyagokból felépült házat Sebastian Calero és Daniel Moreno tervezték 2015-ben.

A tégla jól idomul a modern építeszeti elemekhez is.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta