Almalé horror: százezer liter romlott almalevet foglalt le a Nébih

Körülbelül százezer liter lejárt almalé forgalmazását tiltották meg Nébih ellenőrei egy Hajdú-Bihar megyei gyümölcslé üzemben. 

A cég a termékeit országszerte értékesítette kereskedelmi egységekbe és áruházláncba is. Amikor a Nébih lecsapott, akkor pont szünetelt a termelés az üzemben, de az ellenőrzés során megtalálták a cég készáru raktárában ezeket a lejárt és újracímkézett termékeket.

 Az ügyben egyébként a Bold Argo Kft az érintett, akiknek az almalevét a Tudatos Vásárlók Egyesülete is ajánlottaés több díjat is nyert.

A videót csak akkor nézze meg, ha ma már tuti nem tervezte, hogy megiszik egy jó alma dzsúszt, vagy egy almafröccsöt.

Elnézést kér a Bold Argo Kft

"Az ellenőrzés a jelenleg is kereskedelmi forgalomban lévő kiváló minőségű gyümölcsleveink előállításával kapcsolatosan semmilyen szabálytalanságot nem tárt fel. Vásárlóink számára a megszokott minőséget a jövőben is garantáljuk.

A Bold Agro Kft-nél történt ellenőrzés nem az előállítás technológiáját és körülményeit kifogásolta meg, hanem a legelső gyártási évben gyártott és raktáron maradt termékek szabályszerű tárolását, mielőtt azokat az engedélyek birtokában további célra felhasználnánk. Elnézést kérünk minden kedves vásárlónktól, fogyasztónktól azért, mert a két évvel ezelőtt gyártott, raktáron maradt gyümölcslevet valóban nem a szigorú szabályoknak megfelelően tároltuk, azaz nem elkülönítve, külön raktárban, s ezzel félreértésre adhattunk okot. A 2014-ben gyártott nagy mennyiségű gyümölcslé szavatossága néhány hónapja lejárt, kereskedelmi forgalomba hozatalát 2015 decemberében megszüntettük. Keresve a nagy értékű termék hasznosításának lehetőségét, hatósági engedélyt kértünk állati takarmányozásra való felhasználására.

Természetesen a NÉBIH határozatában foglaltakat végrehajtjuk, az elkülönítésről gondoskodunk, azon dolgozunk, hogy az egymást követő két hatósági vizsgálat elvárásainak teljes mértékben megfeleljünk termékeink forgalmazásának pontos nyomon követése és egyéb hatósági előírások betartására vonatkozóan is. Cégünk vezetősége és minden dolgozója eddig is betartotta, s a jövőben is betartja a termékek előállításának technológiai előírásait, tisztában van felelősségével." - írta közleményében az érintett cég. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek