LÁJFHEKK

Sportbabakocsi lett a legjobb európai formatervezési ötlet

2016. december 1., csütörtök 17:37

Milánóban átadták a 2016-os DesignEuropa-díjakat: egyet ipari, egyet kis- és feltörekvő vállalatok kategóriájában, és életműdíj is volt  A nemzetközi megmérettetésen Magyarországot Szőnyi Anna képviselte az IDO pad tervével

A DesignEuropa-díj az EU decentralizált ügynökségének, az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalának (EUIPO) díja, amellyel a formatervezési minták és azok menedzselése terén tanúsított kiválóságot tüntetik ki a lajstromozott közösségi formatervezési minták (RCD) jogosultjai körében. A lajstromozott közösségi formatervezési minta az EUIPO által nyilvántartott egységes szellemitulajdon-jog, amely az EU 28 tagállamában érvényes.

Az ipari kategóriában díjazott formaterv: Thule Urban Glide sportbabakocsi

A Thule formatervezői a svéd Veryday designstúdióval együttműködve azon dolgoztak, hogy a Thule formanyelvét átültessék a Thule Urban Glide sportbabakocsiba, még a 2013-as piaci bevezetés előtt. A zsűri a formaterv eredetiségét, jó műszaki konstrukcióját, praktikusságát, társadalmi érzékenységét és a különböző életstílusokhoz való alkalmazkodását emelte ki.

A kis- és feltörekvő vállalatok kategóriában díjazott formaterv: Flap hangelnyelő panel 

A Flap hangelnyelő panelt apa és fia, Alberto és Francesco Meda tervezte a Caimi Brevetti számára. A zsűri tagjai különösen azt értékelték, ahogy a termék vegyíti a vizuális és háromdimenziós elemeket, és összekapcsolja az ipari formatervezést a beltéri tervezéssel. A zsűri azt is kiemelte, hogy a vállalat szellemitulajdon-menedzselési stratégiája keretében kifinomultan és intelligensen használja az RCD-rendszert.

Az életműdíj kitüntetettje: Giorgetto Giugiaro

Az első DesignEuropa életműdíj kitüntetettje Giorgetto Giugiaro. Giugiaro nevét világszerte a gépjárműipar egyik legsikeresebb formatervezőjeként emlegetik. Különböző gyártóknál közvetlenül irányította több mint 300 sorozatgyártású modell és több mint 200 kutatási prototípus elkészítését. A világ közútjain a vezető autógyártóknak mintegy 60 millió olyan járműve fut, amelyek mind az ő kreativitásának köszönhetően készültek el. Olyan autók formatervét készítette el, mint a Volkswagen Golf, a Lotus Esprit, a Fiat Panda és a Maserati 3200 GT. Karrierje során a világ szinte mindegyik nagy autógyártójával dolgozott. Vezetői készsége és a munka iránti elkötelezettsége fiatal formatervezők nemzedékeit ihlette meg.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta