Tíz év alatt újítják fel a Buckingham-palotát

Szégyen, nem szégyen, az 1950-es évek óta nem igazán foglalkoztak a királynő otthonául szolgáló palota víz-és fűtésrendszerével, sem az elektromos vezetékekkel. 2017-ben ezért komoly korszerűsítés kezdődik, és tíz évbe is telhet, amire a felújítási munkák teljesen befejeződnek. A munkálatok alatt igazából semmi nem változik, a királynő is a helyén marad és a látogatókat is szívesen várják. 

A Daily Mail úgy tudja, összesen 10 mérföldnyi vízvezetéket, 6500 elektromos aljzatot, 500 darab szanitert és 20 mérföldnyi szegőlécet cserélnek ki a fokozott tűzveszély, valamint a vízkárok elkerülése miatt.

A lap szerint a 10 éves projekt 369 millió fontba (kb. 133 milliárd forintba) kerül majd. Igen, az adófizetők pénzéből fedezik a felújítást, de az ezt követő 50 évben majd biztosan megint nem kell hozzányúlni az infrastruktúrához. Az illetékesek pedig azzal igyekeznek megnyugtatni a háborgókat, hogy a korszerűsítésnek köszönhetően nyáron sokkal tovább maradhatnak majd a látogatók, több magántúrát lehet majd engedélyezni, és nyilván a közüzemi számlákon is spórolnak majd. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek