Jó, itt a tél, de attól még tarthat kerti partit!

A kerti szezonnak legtöbben az első csípősebb esték beköszöntével búcsút intenek, ami teljesen logikus, hiszen se beszélgetni, se iszogatni, se táncolni nem nagyon lehet úgy, ha az embernek közben hangosan csattognak a fogai. De hideg ide vagy oda, azért ha szépen süt a nap, sokakban feltámad a késztetés, milyen jó volna még egy kicsit kitolni a kerti partik időszakát! Nem véletlen, hogy erre a megfelelő gyártók boldogan szállítják is a megoldásokat.

A bevált

Szinte nincs is, aki ne találkozott volna már hőgombával egy-egy hűvösebb napon, egy kávézó vagy étterem teraszán. Szerencsére ez az eszköz nem csak a vendéglátósok kiváltsága, bárki beszerezheti. Ha a klasszikus, gázüzemű verzióra vágyna, akkor kicsit több mint50 000 forintjába kerül majd a döntés. Ha nem ragaszkodik a gázüzemeltetéshez, akkor vehet elektromosat is belőle, ami nemcsak azért klassz, mert sokkal elegánsabb, légiesebb megjelenésű, de ráadásul még olcsóbb is, hiszen csak 37 990 forintot kell érte fizetni. Ha még olcsóbb megoldásra vágyna, létezik a pergola vagy sátor mennyezetéről belógatható, kisebb elektromos hősugárzó is: ez 20 000 forint körüli áron már elérhető, és még csak a gombát sem kell kerülgetnie.

Léteznek persze ennél is kifinomultabb megoldások, de ezekre persze áldozni is kell. Ha hajlandó rá, akkor választhat olyan hősugárzót is, ami eleve be van építve az asztalba, így a látványt sem rontja majd. Némileg lehűtheti a lelkesedését azért, hogy az ára közel 100 000 forint.

Kép: famtastic.hu
Kép: famtastic.hu

A hangulatos

Ha önt inkább a tábortűz hangulata vonzza, akkor persze egészen más irányba kell elindulni. A bográcsozó tűzrakója jó megoldás lehet, de persze csak száraz időben, ha nem tiszta víz minden, és sem a bútorok, sem a vendégek nem süllyednek el a sárban. Rakhat viszont tüzet akár a teraszon is, és ezzel nem fog tönkretenni semmit: egy olcsó, de mégis mutatós megoldás erre a tűzkosár, amiből a kovácsoltvas kivitelt már 14 000 forintért is beszerezheti.

Ennél egy fokkal elegánsabb, ha egy hatalmas lámpást idéző kerti tűzhellyel fűti fel a hangulatot, igaz, ezért már több, mint 78 000 forintot kell leszámolnia.

A legmutatósabb és leghangulatosabb megoldás persze az, ha kerti kandallót építtet, ez viszont már horror összeg, és viszonylag ritkán lehet használni, szóval nem sokaknak éri meg. De ha vonzza ez az ötlet, jó alternatíva lehet helyette a kályha, amiből a kecses ívű vas kivitel – amiben még a lángok is jól látszanak! – 85 000 forint körüli áron érhető el. Ha ezt sokallja, akkor vásárolhat kerti cserépkályhát, ahol ugyan nem fog a lángnyelvekben gyönyörködni, de ezt a fájdalmát jól enyhítheti a 21 000 forint körüli ár.

Kép: lameridiana.hu
Kép: lameridiana.hu

Felső határ a csillagos ég

Mint mindenben, kerti fűtőeszközökben is létezik luxusszekció, ebben a kategóriában egy igazán elegáns darabot például már nem is nevezhetnek másként, mint "látványtűzrakó". Ez ráadásul ráccsal védett, grillezni is lehet rajta, és tényleg jól néz ki, ráadásul jóval kisebb is az eddigieknél, szóval elpakolni is könnyebb. Ehhez képest a 347 850 forintos árával szinte olcsónak mondható. Vagy legalább ufónak.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek