Szegedi szállodáé a hotel dizájn Oscar-díja!

Varró Zoltán vehette át New Yorkban a hotel- és étterem design Oscar-díjaként is emlegetett Gold Key Awards díját a „Legjobb Lobbi” kategóriában. A VarroDesign egyike volt azon két jelöltnek, akik több különböző munkával is döntőbe jutottak. A magyar tervező-csapat a Science Hotel Szeged és a budapesti Onyx Étterem miatt izgulhatott a díjátadó gálán; végül a győzelmet a Science Hotellel aratták. A díjátadót a patinás New York-i Waldorf Astoriában rendezték meg.

Idén minden eddiginél többen pályáztak a díjra; 506 beérkezett pályázatból 21 kategóriában hirdettek győztest.

A Gold Key Award for Excellence in Hospitality Design, a vendéglátóipari design kiválóság díja, a szakma legnagyobb presztízzsel rendelkező elismerése, amelyet minden év novemberében a New York-i Waldorf Astoria Grand Ballroomjában adnak át 1000 fős gálavacsora keretén belül. A díj a legnagyobb hatású és leginnovatívabb design munkákat jutalmazza a vendéglátóipar összes szektorában. Megszokott, hogy a New York-i gálára a hotel design legfontosabb városaiból kerülnek be hotelek: New Yorkból, Chicagóból, Los Angeles-ből, Londonból, Amszterdamból, Torontóból, Hong Kongból vagy éppen Pekingből. Mindenkinek nagy meglepetést okozott, hogy idén egy szegedi hotel is nyert, hiszen erről a városról a résztvevők többsége még nem hallott.

IMG 8668

A győzelmet Varró Zoltán az elmúlt évtizedek kitartó munkájának eredményeként értékelte:

“Az első gyermekkori emlékem az, hogy azon gondolkodom, miképpen lehetne a szoba-konyhánkhoz hozzányitni a szomszéd lakást. Mindig is tudtam, hogy nekem ez a hivatásom - nem én választottam, a pálya választott engem. Büszke vagyok arra, hogy bebizonyosodott, a kitartó munka, az egyediség és a független - nem divatokhoz és elvárásokhoz kötött - egyéniség az, amivel itthon és nemzetközileg is igazi sikereket lehet elérni! Mindez csapatmunka eredménye, amelyben Mercse István cégtársamnak kulcs szerepe van! Fantasztikus érzés volt a “világ fővárosában” átvenni ezt az elismerést.”

Oszd meg másokkal is!
Mustra