Meghátrált a szexista játékot hirdető Tesco

"A Mikulás segédei nagy felfordulást csináltak és amellett, hogy megpróbálták elrejteni az ajándékokat, egy oda nem illő tárgyat is tettek egy női meglepetésekből összeállított csomagba. Kitalálod, hogy melyik a kakukktojás?" - így indul a Tesco Facebook oldalán meghirdetett játék, aminél már ott elakadtunk, hogy mi az, hogy női meglepetésekből összeállított csomag, főleg miután megláttuk mit is rejt az a bizonyos csomag. 

tesco kitakart

A válaszadók többsége szerint a nők kezébe a kontroller nem való, vagyis az egyetlen szórakoztatótechnikai termék. Azaz, ha idén karácsonykor a nőknek igazán örömet akar szerezni, akkor a legjobb, ha elküldi őket a konyhába egy kicsit robotgépezni vagy éppen a botmixelgetni, és ha már nincs mit sütni, akkor játszhatnak olyat, hogy kivasalnak minden gyűrött ruhát, mert az tök nagy muri.

Az ügyben kerestük a Tesco Magyarországot is, akik a Facebookon közleményben kértek elnézést, egyúttal levették a játékot és a nyereményt sem osztják ki. 

A legszomorúbb az egészben, hogy a válaszadók - többségükben nők - szintén rávágták az 5000 forintos vásárlási utalványért, hogy nekik aztán egy videójáték az valóban maga a sátán, még a feltételezés is sértő, hogy ők játszanának egy ilyennel. Alig néhány kommentelő kérte ki magának a nyilvánvaló szexizmust, illetve gondolta azt, hogy mondjuk a teáskanna a kakkuktojás, hiszen ahhoz nem kell áram vagy akkumulátor. Addig is nem győzzük újra elő- és elővenni a mindenfajta ajándékvásárláshoz használható kisokost, aminek segítségével egyetlen kérdéssel el tudja dönteni, hogy a kinézett ajándék férfiaknak/fiúknak, vagy éppen nőknek/lányoknak szól. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra