Számolórudakból rakták össze a Nemzeti Edzés Központot

A napokban - ha nem is hivatalosan - de átadták a teniszezők magyar Nemzeti Edzés Központját Óbudán - írja az Archichat. Az épület, amelynek egy részét mintha az általános iskolai matekórákon használt (csak épp itt óriási) számolórudakból rakták volna össze, nem véletlenül lett ilyen színes, hiszen a teniszben ma már ez az új trend.

"Andre Agassi megjelenése a 80-as évek végén alapjaiban változtatta meg a teniszsport arculatát. A "fehér sport" hirtelen színessé vált. A „Paradicsommadár” rikító, extravagáns öltözetével a korábbi úri sportról kialakított képet lendületesebbre, fiatalosabbra változtatta. A nagy nemzetközi tornákon – Wimbledon kivételével – ma már a játékosok divatot teremtve, egyéni színes öltözékekben szerepelnek. A színes mezek, cipők, ütők világa mellett a pályák borítása, azok színvilága is megváltozott. Gondoljunk az évekkel ezelőtt kék salakon megrendezett madridi tornára" - írják a blogon.

A létesítményben, ami tulajdonképpen a Magyar Tenisz Szövetség otthona, helyet kapott még egy étterem, egy edzőterem, és persze vannak irodai helyiségek is. A tervezők, azaz Kendik Géza és az A4 Stúdió pedig kikérte a szakma, többek közt a hétszeres Grand Slam-győztes Mats Wilander, a wimbledoni bajnok Pat Cash és a kétszeres páros Grand Slam-győztes és háromszoros páros világbajnok Taróczy Balázs véleményét is.

Így nézett ki a NEK a látványterveken:

                

És így néz ki készen:

                

Oszd meg másokkal is!
Menő! (1561) (1508) Ciki!
Mustra