Tapogatózzon vakon a tárgyak után!

Mi a design bútor fő jellemzője? Mi a legfontosabb, amit azonnal észreveszünk egy tárgyon? Mitől ismerhető fel egy tervező stílusa?  Mennyi időt fordít egy létfontosságú tárgy kiválasztására? Mitől kényelmes egy szék? Mit tudnak a kortárs tervezők ülőbútorai? 

Ezekre a kérdésekre lehet választ kapni, ha valaki elmegy a Design hét keretében nyílt Touch kiállításra, ami kiállítás, ám nem a szemünknek, hanem a tapintásunknak. A kiállítást ugyanis sötétben lehet megtekinteni, vak kísérők segítségével, akik körbe kalauzolnak az installációkon. Minden bútort ki lehet próbálni, lehet találgatni a színeket, anyaghasználatot és a formákat is. Egyszerűnek tűnik, de hihetetlen meglepetésekkel lehet szembesülni – villanygyújtás után. Kiderül, hogy semmi nem az, aminek éreztük, és nem biztos, hogy a legformásabb a legkényelmesebb darab! 

szek1

A TOUCH kiállításon ülőbútorokat mutatnak be, amelyeknél különösen fontos a kényelem és jól kidolgozottság, az anatómia. A cél, hogy a fogyasztók kicsit átértékelhessék a "kényelmes" és "formás" fogalmakat, miközben magasabb szintre emelik az érzékelést, valamint hogy összegyűjtsék mi mindent rejt számukra egy jól megtervezett tárgy. A kiállításon önkéntes, vak guide-ok vezetnek végig minden látogatót 4 fős csoportokban, a Kézzelfogható Alapítvány jóvoltából. A kiállítást hét végéig lehet megnézni a Brody Studiosban, ráadásul ingyenes, de a látogatás regisztrációhoz kötött.

Oszd meg másokkal is!
Mustra