LÁJFHEKK

Nem csak papírnehezéknek jó a régi okostelefon!

2016. augusztus 28., vasárnap 15:55

Az okostelefonok térhódítása azt is jelenti, hogy pár évente előbb-utóbb mindenki lecseréli a készülékét, függetlenül attól, hogy a régi tönkrement-e. Hiszen az újak nagyobb tárhellyel, jobb kamerával, szebb dizájnnal rendelkeznek, kinek kell így a régi? Így aztán szinte minden otthonban hever legalább egy-két régebbi okostelefon fiókok alján, várva az enyészetet – jobb esetben a szolgáltatók olyan akcióját, amikor valamibe beszámítják a régi készüléket. Pedig ha nem is telefonálgatásra, de sok minden másra még használhatná őket!

A legnépszerűbb lehetőség

A régebbi okostelefonok hasznosításának vannak határai, hiszen sajnos a nagyon elavult rendszereken sok app egyszerűen nem indul el. Vannak azonban olyan lehetőségek is, melyek népszerűek, éppen azért, mert a régi rendszereken is szépen futnak.

Ilyen, ha biztonsági kamerának használja, amihez androidos mobil esetében egy 2.2-es rendszer is elég, IOS-nál azonban legalább egy 4.2-es verzióra lesz szükség. Az almás telefonra ezt az appot érdemes telepíteni (melynek hátulütője, hogy csak egy készüléken futtatható ingyen), androidos telefon esetében ez lehet a megoldás.

Bár ezzel valóban nagyon jól kihasználhatóak a régi telefonok, azzal azért számoljon, hogy jól beállítani őket nem éppen egyszerű, sokan kell szöszölni, hogy a megfelelő szögből mutassák a szobát. Egy asztali tartóval azonban ez is könnyen megoldható, sőt  egy kis kreativitással akár rejtett kamerát is fabrikálhat a készülékből.

Kilókat spórolva

A régi mobil jó szolgálatot tehet e-book olvasó gyanánt is, így ehhez nem kell külön készüléket vennie. Természetesen tudjuk, hogy a jelenlegi mobilja is alkalmas rá, csakhogy az olvasás az akkumulátort is emészti,így viszont nem kell amiatt izgulnia, ha csökken a töltöttség. A régi mobilok kijelzője ugyan nem olyan fejlett, de a lapozgatáshoz tökéletes, és legalább egy csapásra kipipálhatja azt a gondot is velük, hogy egy nyaralásnyi könyv súlyos kilókat és rengeteg elfoglalt helyet jelent a bőröndben. 

shutterstock 229183180

De a régi mobilon nem csak könyveket tárolhat: hogy ne a mostani telóját lassítsa, az adattárolásra is tökéletesen megfelelnek ezek az eszközök. A számítógéppel való szinkronizálás után már küldheti is az adatokat, amiket könnyen magával is vihet. Ehhez ugyan kelleni fog egy jó memóriakártya, de ez ma már nem egy nagy összeg.

Kényelem és biztonság

Amikor lenyúlják a mobilunkat, az nemcsak az ára miatt fájdalmas, hanem mert az adatokat, telefonszámokat, le nem mentett fotókat is veszíthetjük vele (már ha nem tároljuk ezeket felhőben, ugye). Ezért sokan, amikor strandra mennek, kénytelenek kockáztatni: vagy a vízből is szemmel tartják a holmijukat, vagy mindig hagynak valakit a parton, így viszont mindig lesz valaki, aki unatkozik. Ha azonban a strandra a régi mobilját viszi, az esetleges veszteség jóval kisebb, és az adatait sem veszíti, hiszen a ténylegesen használt telefonján minden meglesz, csak a kártyát kell pótolnia (és nem a kártyán tárolni az adatait, ugye).

A régi okostelefon arra is tökéletes, hogy GPS-nek használja, így vezetés közben nem az aktuálisan használtat meríti. Ilyenkor az sem gond, ha a régi mobil akksija már nem az igazi, hiszen autós töltővel ez a gond áthidalható. Bár ezzel a megoldással a jelenlegi telója sem merülne le, de tapasztalataink alapján az autós töltővel tolt navigációnál a töltés csak szinten tartásra elegendő, szóval ha egyszer van egy régi telefon, ami használható erre a célra, és utána csak be kell dobni a kesztyűtartóba, hogy mindig kéznél legyen, akkor miért ne élne ezzel a lehetőséggel?

Menő rádió

Szeretné fogni azokat az adókat is, amik öntől távol sugároznak? Vagy éppen a külföldi rádiókra van rákattanva? A mobillal ez is megoldható, ráadásul a régebbi modellek is tökéletesen alkalmasak erre a feladatra. Ha a videomegosztó már nem is fut rajtuk, a netrádiók igen, és csak egy fejhallgatót vagy hangfalat kell a készülékhez csatlakoztatni.

Külön jó oldala, hogy kicsi helyet foglal, valamint megtakaríthatja vele egy netrádió-készülék sokszor horror kategóriás árát (persze utóbbiak többet tudnak, de nem biztos, hogy megérik az árkülönbséget, hiszen a legtöbb funkciót ki lehet hozni a régi mobilból is).

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta