Templom volt, uszoda lett - így megy ez Londonban

Láttunk már spanyol templomot gördeszkás paradicsommá átalakítva, de a visszafogottságukról ismert angoloknak se kell messzire menniük, ha egy egykor szakrális épület újrahasznosításáról van szó. Egy vöröstéglás templomnak London Redbridge nevű kerületében elég érdekes titka van: kívülről úgy néz ki, mint bármelyik másik hasonló intézmény, de aki belép az ajtón, egy uszodában találja magát. Bizony, a főhajóban az egykori padok helyét ma egy 25 méteres medence foglalja el, az oltárhoz pedig jakuzzi került. És ezzel nincs vége a furcsaságoknak, balra tőle egy gőzkabint alakítottak ki, a gyóntatószékből szauna lett, az emeleten pedig egy jól felszerelt edzőteremben izzadhatnak a vendégek úszás előtt vagy után. A Virgin Active lánchoz tartozó klubba nem olcsó a belépő, 35 fontért (kb. 12600 forintért) lehet csatlakozni, a havi bérlet pedig 96 font (kb. 35 ezer forint), de a helyszín tényleg nagyon lenyűgöző és különleges, hiszen a felújítás során nagyon sok elemet megőriztek - írja a Daily Star.

A története sem semmi

A templom egy 1893-ban alapított elmegyógyintézethez tartozott, a Claybury Hospital azonban 1995-ben bezárt, és a Repton Park projekt keretében luxuslakásokat alakítottak ki az épületekben. Az új lakók szerettek volna edzőtermet is, a kivitelezők választása pedig az egykori, már régóta nem használt templomra esett.

Az eredeti épületeket annak idején az elmegyógyintézetekre szakosodott George Thomas Hine tervezte, és aki elég horrorfilmet látott, abban felmerülhet a kérdés, itt is vannak-e szellemek a környéken. Sokak szerint igen, de egyetlen vonatkozó cikk írójának sem sikerült találkoznia a kísértetekkel.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek