1300 éves a világ legrégebbi wellness szállodája

Japánban, a Fuji közelében található Jamanasi prefektúrában működik az a szálloda, amit 705-ben építtetett Fujiwara Mahito. A Nishiyama Onsen Keiunkan 2011-ben be is került a Guinnes Rekordok könyvébe a legrégebb óta működő fogadóként, és külön érdekesség, hogy az elmúlt évszázadokban soha nem volt tulajdonosváltás: 52 generáció óta ugyanaz a család üzemelteti. 

A fogadó melegvizes források közelében épült, és a négycsillagos szálloda, amit legutoljára 1997-ben renováltak, az átépítések és a modernizálás ellenére a régmúltat idézi. A szobák padlóját tatami fedi, a cipőket le kell venni a bejáratnál, minden vendég kap hagyományos köntöst, és hogy az ott-tartózkodás tényleg a nyugalomról szóljon, nincs internet se. Persze azért pár modern szokásnak is teret adtak, az étteremben például lehet karaokézni - írja a mymodernmet.com.

A Daily Mail szerint összesen hat medence és 35 szoba van, utóbbiból a legolcsóbbat 34720 jenért, azaz majdnem 100 ezer forintért lehet kivenni egy éjszakára két személynek. Jó, az árban benne van egy többfogásos vacsora és a reggeli is, és persze vannak szobák saját medencével is. A hely mindezek ellenére mindössze 3 és fél csillagos, de a kilátás természetesen csodálatos, bár a legközelebbi nevezetesség több órányi autóútra van.

Ha felkeltette az érdeklődését a hely, itt minden információt megtalál!

Oszd meg másokkal is!
Mustra