LÁJFHEKK

Ebben a kínai étteremben se eshetett jól a vacsora

2016. augusztus 17., szerda 12:22

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ezúttal egy Hungária körúti távol-keleti étteremben tartott ellenőrzést. A helyszínen a szakemberek mocskos eszközöket, a kosztól elfeketedett falakat és villanykapcsolókat, pergő vakolatot, piszkos ajtókat találtak. Az étterem működését azonnali hatállyal felfüggesztették.

Laktak is benne

Mint kiderült, a Kínai Jó Ízű Étterem fogyasztóterében szerszámokat tároltak, a technológiai helyiségekből személyes tárgyak kerültek elő, a zöldség előkészítő helyiségben például hajszárító, fogkefe és sampon. A szakemberek megállapították, hogy a raktárt lakás célra is használták. A személyzeti vécé az alapanyagok tárolására használt folyosóról nyílt, az ajtóról pedig hiányzott a kilincs.

Az étterembe vezető ajtó felett korábban megbontották a falat, amiből csöpögött a víz, és a főzőtérben is állt a mocsok. A falak, valamint a berendezési tárgyak, a hűtőszekrények, a különböző eszközök és edények egyaránt piszkosak voltak, a mennyezetről több helyen hullott a vakolat. A konyhában és a tálalópultnál a személyzetnek nem biztosítottak kézmosási lehetőséget.
 

Honnan jött a hús?

A termékek nagy része azonosíthatatlan volt, de lejárt ételeket is találtak az ellenőrök. Az alapanyagokat származása szintén nyomon követhetetlennek bizonyult. Rendezetlenül, össze-vissza tárolták őket, egy helyen lehetett megtalálni a tojást, a szárazárut és a különböző zöldségeket. Az étolajat a padlón tartották, közvetlenül a vegyszeres flakonok mellett. A hűtendő termékek sem voltak megfelelően elkülönítve: tisztítatlan gombát, készételt és műanyag vödörben áztatott rizstésztát tároltak ugyan abban a hűtőszekrényben.

A súlyos szabálytalanságok miatt a NÉBIH azonnali hatállyal felfüggesztette az étterem működését és elrendelték 135 kg alapanyag, félkész- és készétel megsemmisítését. A vállalkozás több százezer forintos bírságra számíthat.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta