LÁJFHEKK

Múzeumnak is elmegy Marc Jacobs otthona

2016. augusztus 14., vasárnap 09:49

A divatlapokhoz hasonlóan a lakberendezési magazinok is nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy milyen címlappal és témákkal nyissák meg az őszi-téli szezont. A meghatározó Architectural Digest szeptemberi kiadása például az egyik legelismertebb divattervező, Marc Jacobs New York-i otthonába enged bepillantást.

Az 1963-as születésű, provokatív és temperamentumos Jacobs kifogástalan otthona legalább annyira elegáns és stílusos, mint Yves Saint Laurent párizsi lakása vagy Halston manhattani rezidenciája, amit Paul Rudolph tervezett a dizájnernek.

A felkapott Greenwich Village-ben található villa kialakításán olyan neves belsőépítészek dolgoztak, mint Paul Fortune, John Gachot és Thad Hayes.

“Nagy rajongója vagyok az Art Deco bútoroknak, a hetvenes években tervezett daraboknak és a kortárs művészetnek. Nem szerettem volna, hogy úgy nézzen ki a házam, mint egy galéria vagy valami Art Deco emlékhely. Csak az volt a cél, ha legyen egyszerre figyelemfelkeltő és kényelmes” – mondja a műértő hírében álló Jacobs.

Another view of the TV room. Photo @francoishalard @archdigest @richardprince1234 #seanlanders #paulmccarthy #paulfortune #theresnoplacelikehome

Una foto publicada por Marc rin festmény, egy pár Lalanne féle bronz szobor, két darab Holly Hunt szövettel bevont Jacobs (@themarcjacobs) el

A lakberendezési lap szerint Marc Jacobs hálószobájában hat darab John Currin festmény, egy pár Lalanne bronz szobor, két darab Holly Hunt szövettel bevont Dominique fotel és egy Alberto Giacometti állólámpa található.

A lakáshoz tartozik még többek között egy Jansen komód, egy tükör, amit az antikos Bernd Goecklertől vett a tervező, egy vintage kanapé, egy Jean-Michel Frank féle dohányzóasztal, Diego Giacometti bronz székek, Pierre Chareau asztal, Eugene Printz csillár és egy egyedi V’Soske szőnyeg is.

More living room... Photo @francoishalard @archdigest #johncurrin #paulfortune #theresnoplacelikehome

Una foto publicada por Marc Jacobs (@themarcjacobs) el

“Emlékszem, mikor Jean-Michel Frank klasszikus kanapéját néztük, Marc fölényesen megjegyezte, hogy ezt imádja, annyira, hogy magára is tetováltatta. Majd felhúzta az ingét és megmutatta a kanapét” – emlékszik vissza a közös munkára Thad Hayes belsőépítész.

And back to the entrance....photo @francoishalard @archdigest #paulfortune #theresnoplacelikehome

Una foto publicada por Marc Jacobs (@themarcjacobs) el

Jacobs egyébként akkori vőlegényével, Lorenzo Martoneval vette a házat 2009-ben, de mire a ház elkészült, a tervező és Martone útjai már különváltak.

First stop of the day... Photo @francoishalard @archdigest #theresnoplacelikehome

Una foto publicada por Marc Jacobs (@themarcjacobs) el

Erre a békás kertre lehet rálátni a tévészobából:

Urs Fischer kép díszíti az ebédlő falát.

Indoor dining Photo @francoishalard @archdigest #ursfischer #theresnoplacelikehome

Una foto publicada por Marc Jacobs (@themarcjacobs) el

Így néz ki egy vendégszoba Marc Jacobs otthonában.

A guest bedroom. Photo @francoishalard @archdigest #paulfortune #richardprince #guyderougement #theresnoplacelikehome

Una foto publicada por Marc Jacobs (@themarcjacobs) el

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta