Légkondis luxusban is lehet élni a Szigeten

A Sziget fesztiválon kempingezésről sokaknak a sátrak közötti bukdácsolás, az egymás hegyén-hátán szárított törölközők és a Toitoi vécék előtti ácsorgás jut eszébe, pedig ma már a kempingek között is óriási különbségek vannak a fesztivál területén. Az Upgrade kempingek területén már menő zuhanyzó várja azokat, akik jobban szeretnék egy zárt kempingben tudni a sátrukat, és megnéztük, milyen lehetőségek várják azokat, akiket elkapott a glamping, vagyis a luxuskempingezés iránti vágy.

A Sziget egyik legnagyobb előnye a legtöbb európai fesztivállal szemben, hogy gyakorlatilag bárhol felverhetik a látogatók a sátrakat, ahol nem zavarják vele a fesztiválozást, vagyis akár néhány száz méterre a Nagyszínpadtól is élvezheti a fesztiválozást. Ezen felül választhatnak a látogatók a zárt, vagy más néven upgrade kempingek közül is, ahol például wifi várja őket, recepció, extra telefontöltési lehetőség, vagy éppen csomagmegőrző és külön vizesblokk mosdókkal és zuhanyzókkal. Külön kempingje van a franciáknak, az olaszoknak, azoknak, akik az árnyékot részesítik előnyben és azoknak is, akik a K-hídhoz közel szeretnének sátorhelyet találni, hogy közel legyen a kijárat, valamint a családoknak is, de azok is találnak maguknak megfelelő alternatívát, akik egy medence mellett hűsölve szeretnék kipihenni a koncertek fáradalmait. 

VIP életérzés kempingezéshez

A glamping, vagyis a prémium körülmények között történő kempingezés egyre elterjedtebb műfaj itthon is, bár sokan egyáltalán nem értik, mi lehet annyira VIP-életérzés abban, hogy máshol sátrazik az ember mint a többiek. Nos az első és legfontosabb különbség, hogy a VIP kempingbe akár úgy is megérkezhet, hogy egyáltalán nem visz magával sátrat, hanem előzetesen foglal egyet a telepítettek közül, mintha csak egy sátras szállodába menne. Ha nem jön be a sátrazás, akkor rendelkezésre állnak az állatos mintájú Farm házak, a Harmonika házak és az áramvételi lehetőséggel ellátott fa kunyhók. Ha pedig valami stabilabbat szeretne, semmi gond, arra valók a lakókocsik. Igaz, nem annyira menő egyik sem, mint a miénk, de választhat sima lakókocsit és luxus lakókocsit: utóbbiban van víz és légkondi is az áram mellett. A zuhanyzó meglepően tágas, és amellett, hogy hangulatvilágítás van benne, sminkasztal és hajszárítók várják a a hölgyeket, állandóan takarítják is, ugyanúgy mint a mosdókat.

Mindenhez közel

A VIP kemping a Sziget központi részén található, nagy és kényelmes területen. A kemping területén is van bolt, de az egyik kijáratától nem messze találja az éjjel-nappali Aldit, ami egyébként igazi megváltás a szigetlakóknak, hisz vége a távoli, óbudai Auchanba zarándoklásoknak, egy szinte teljes értékű, 300 négyzetméteres szupermarketet találnak végre házon belül. Az árak (az üdítőitalokéi kivételével, azokat ugyanis a szigetes árakon adják itt is) ugyanazok, mint bármelyik másik Aldiban, a kínálat pedig nagyjából 200 különféle termékből áll. Alkoholt ugyan nem tud majd venni, viszont legalább 60 hűtött termék várja, friss gyümölcsök és zöldségek, friss pékáru, csipszek, kekszek és nyugodjon meg, van "középső sor" is. természetesen ez is fesztiváligényekhez igazodva, vehet szúnyogirtót, krémet napégésre, krémet rovarcsípésre, párnát, strandjátékokat, vagy akár függőágyat is. Azon felül, hogy a Szigeten máshol 285 forintért láttunk egyetlen darab almát, amit itt nyilván jóval olcsóbban is beszerezhet, jó hír az is, hogy a boltban vásárolt grilltermékeket az üzlet mellett a szakácsok ingyen megsütik dél és este 10 között. 

DSC0444
Kaszás Tamás / Dívány

A galériában pedig megnézheti, hogyan néz ki a VIP kemping területén található úszómedence, hol lehet lazítani,  milyen az a három lakásos emeletes fatársasház, és milyen szállás az, amibe egy csirke seggén át vezet az út. Azt azért el kell ismerni, hogy a VIP kemping nem éppen az olcsóságról szól, egy sima sátorhely egy hétre 46 ezer forintba kerül, az előre felállított 2 személyes sátor ezen felül még 24500 forintba, a 4 személyes pedig 37 ezer forintba. A faház, a Farm ház és a Harmónika ház két személy részére 156 ezer forintba került, ebben már a kempingjegy is szerepel. Aki lakóautót foglalt, annak 192 ezer forintot kellett fizetnie, a luxus lakóautó ára pedig egy hétre 359 ezer forintba kerül. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra