LÁJFHEKK

Bárki benézhet a montpellieri udvarokba a nyáron

2016. augusztus 5., péntek 10:59

Nemcsak a 15. Velencei Építészeti Biennáléra érdemes ellátogatni a szezonban, hanem a franciaországi Montpellierben megrendezett Festival des Arcitectures Vives néven futó programra is, melynek keretében a közönség olyan magánházak és szállodák udvaraiba is bebocsájtást nyer, amiket a hétköznapokban általában ritkán nyitnak meg a kíváncsiskodók előtt.

A Héreault megyében található, 272 ezer fős városban június 19. és augusztus 14. között tekinthetőek meg a látványos installációk - hívja fel a figyelmet a programra a Designboom.com.

A rendezvény egyik legnagyobb látványossága a Michaël Martins Afonso és Caroline Escaffre-Faure nevéhez fűződő “Head in the Clouds” nevű projekt, ami az alkotók szerint egyfajta meditatív placcként van jelen. Az ötlet jól láthatóan működik, a közönség oda van a szemmagasságba belógatott bolyhos gömbökért.

A hangulatos udvarba belógatott orchideákat a francia ingatlanos cég, a Centrimmo by SCS készítette “Greenovation Retour” néven.

Zöldben gondolkodtak a hangzatos Belle Ville Atelier d’Artchitecture tervezői, Ilan Bitoun, Vincent Imfeld, Alexandre Ferron, Anthony Le Page és Lucile Nicosia is, akik “Thin Green-re” nevezték el projektjüket.

A tengerpartra állította fel rajzolható üvegtábláit a L’Atelier Sauvage párosa, Mélanie Metier és Chloé Mariey. Installációjuk címe a “Dessine moi un horizon” címet viseli.

A montpellieri ház udvarában felállított pihenőt a Toulouse-i építész iskola, az Ecole Nationale Supérieure d’Architecture növendékei, Marie Lambert, Simon Hulin és Mathieu Sudres készítették.

Pierre-Alexandre Martin “In Over All” néven mutatta be moduláris utcabútorait, mellyel célja az volt, hogy jobban bevonja a közterületeket az emberek életébe.

A Pseudonyme Architecture tervezőpárosának, Jeremy Germnek és Chloe Thomazonak a fa installációja egy montpellieri ház udvarában.

Üzeneteket lehet felfirkantani Judith Chatain, Gabrielle Doublet és Audrey Farinole “Paradigma” néven futó hengereire.

Homokba ültette be hegyes kúpjait Ariene Francesco és Julien Pinard.

Sajnos még mindig divatosnak számítanak a különféle esernyős installációk. Ide kattintva még több képet talál a 11. alkalommal megrendezett fesztiválról.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta