Ön vett már hirtelen felindulásból tízmilliós luxusmotorcsónakot?

November 20-án tartotta itthon az Extreme Digital a Black Friday-t, a napot, amikor számtalan terméket lehetett jóval olcsóbban venni az átlagosnál. Akkor írtunk is róla, hogy a szokásos tévé-hűtő-mosógép mellett idén olyan termékek is megjelentek az akciós kínálatban, mint mondjuk a luxushajó - és láss csodát, még az is gazdára talált aznap! Nem hagyott nyugodni bennünket, ki az, aki így vásárol magának luxushajót, ráadásul novemberben, úgyhogy elmentünk megnézni az ünnepélyes vízre tételt. Ekkor faggattuk kicsit a névtelenségét megőrizni kívánó vásárlót, hogy az impulzusvásárlásról szóló Black Friday-be hogyan fért bele egy több milliós hajó megvásárlása, és mit szólt a család, amikor a "Milyen napod volt?" kérdésre a vacsoránál azt a választ kapták, hogy "Á, semmi különös, csak vettem egy hajót". Na jó, ez utóbbi nem pont így történt.

Hogy hajót venni mennyire más műfaj, mint mondjuk egy SHD TV-t vagy okoshűtőt, azt az is mutatja, hogy a novemberi Black Friday után egészen június közepéig kellett várni a kiszállításra. Ráadásul itt variálni lehetett: a típus nem pontosan az, amit meghirdettek, de a vásárló és a kereskedő az egyeztetések során arra jutott, hogy a kedvezmény mértéke megmarad, de egy teljesen másik hajó passzol majd jobban az új tulajdonosához. 

"Meghirdettük, de egyáltalán nem gondoltuk, hogy valaki hajót fog venni a Black Friday alatt" - vallja be Máté Ottó a hajót forgalmazó cég, a Turkey Kft. részéről, de persze eszükbe sem jutott kihátrálni a vásárlásból, sőt azonnal felvették vele a kapcsolatot és segítettek mindenben. Megtudtuk azt is, hogy nincs sok ilyen típusú hajó az országban, pedig tényleg nagyon jó, mert rendkívül stabil és abszolút csúcskategóriáról beszélhetünk. Az egyik érdekessége, hogy a vízfelszín felett a 6 különálló és extra biztonságos gumikamra, és maga a hajótest kialakítása is lenyomja a felverődő vizet és hullámokat, ez pedig nem csak azért hasznos, mert nem lesznek vizesek az utasok, de ettől sokkal stabilabban is megy a hajó a vízen. Ez segít abban is, hogy akkor sem borul fel, ha az egész család ugyanazon az oldalon áll és nézi a pazar kilátást, de be- és kiszállásnál is alig inog.  Rengeteg benne a tárolóhely, ami a kirándulások alkalmával is ideális és szupergyorsan lehet vele közlekedni. A hajótest Milánó mellett készült, onnan hozták trailerrel, az embernagyságú, 160 literes tankkal rendelkező motor pedig Kismaroson került rá. "Hogy mit takar az, hogy csúcskategória? Ez olyan, mintha egy Opelt szeretne összehasonlítani a BMW-vel" - kaptunk választ a kérdésünkre, és ezek után valóban nem is firtattuk tovább, hogy mitől tud ez a hajó többet, mint bármilyen más, hasonló árfekvésű motorcsónak. 

Na jó, de ki vesz hajót Black Friday alatt? 

A Black Friday arról szól, hogy senki sem tudja előre, mi lesz akciós, és azt sem, hogy az milyen mennyiségben áll rendelkezésre az év egyetlen napján, így túl sok vacillálásra nincs idő, gyorsan kell dönteni. Persze azt azért lehet sejteni, hogy egy luxushajót nem kapkodnak el, de arra mégsincs idő, hogy aludjon egyet az ember a döntésre, mielőtt megveszi a terméket, ezért nem csoda ha felmerül a kérdés, hogyan jött ez az egész.

"Nézegettem a honlapot az akciók miatt, de nem is kerestem és nem is jött szembe a hajó. Aztán a fiam átküldte, hogy hajót is felraktak az akciós termékek közé" - mondta a Díványnak a vásárló, aki már korábban is gondolkozott motorcsónak vásárláson, tehát nem egy röpke félóra alatt született meg a fejében a gondolat, hogy beszerzési áron, azaz 10 millió forintért lecsapjon erre a luxus motorcsónakra. "Nagyon stabil a vízfekvése, emiatt gondoltam, hogy valami ilyesmit szeretnék. Túl nagy hajót nem akartam, az utastársaimra gondolva az volt a cél, hogy jól feküdjön a hullámokon" - mondja a boldog tulaj. Ez az első saját hajója a családnak, bár már előtte is sokszor béreltek, de a jetski után "szintet léptek" és jött ez a motorcsónak, ami tényleg teljesen más érzés, mint egy jetskivel száguldozni a vízen . "Részben Szegeden, részben az Adrián fogom használni, áprilistól októberig" -vázolja a terveit, vagyis úgy tűnik, hogy tényleg kihasználják ezt a kedvező vételt és a teljes szezonra megvan a családi program. 

Tényleg megérte? 

"Úgy gondolom igen" - válaszolta a kérdésünkre az új tulajdonos. Utánanézett az áraknak és úgy véli, tényleg jól járt és spórolt azzal, hogy akciósan vette meg a hajót, amivel az ötvenedik születésnapjára lepte meg magát. "Nem teljesen ez, egy kisebb hajó volt meghirdetve, de amikor a kereskedővel beszélgettünk, illetve egyeztettem az igényeket, akkor felmerült, hogy inkább ezt kellene választanom, és belementem". A motorcsónak mellé plusz extrákat is rendelt, mint például a halradar vagy a horgonycsörlő, na és persze rádió és hangszórók és hamarosan bekerül a hűtő is. "Ezzel már egész nagy túrákat lehet menni, Magyarországon gyakorlatilag bárhol, ahol a kishajó-forgalom engedélyezett, míg tengeren 20 kilométerre is el lehet távolodni a parttól." Már az is kiderült, hogy ha nem száguldozik vele az ember, a tank is bőven kibír egy egész napos túrát. 

Ha ihletet kapott, szólunk: Idén is lesz Black Friday, bár még várni kell rá – bár azt nem tudjuk, ezek után mivel lehet überelni az impulzusvásárlás és az akciók ünnepét. Ha esetleg kacsalábon forgó palotát venne, esetleg toronyórát lánccal, mindenképp írja meg nekünk! 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek