Megnyílt a borrajongók Disneylandje

Június elsején hivatalosan is átadták a Bordeauxban található Cité du Vin szórakoztatóközpontot, amit már most a felnőttek vidámparkja és Disneylandje-ként emlegetnek a közösségi oldalak borrajongói.

“Ez egy a maga nemében egyedülálló múzeum, mely azt hivatott bemutatni, hogy a bor miként alakította és gazdagította a kultúránkat az elmúlt több mint 8000 évben“ – mondja a Garonne partján található 13 ezer négyzetméteres komplexum igazgatója, Philippe Massol, aki maga is meg van róla győződve, hogy a bor egy olyan különleges termék, ami ahol felbukkant, ott megváltoztatta az emberek életét.

A France24.com értesülései szerint a 81 millió euróból megépült központban a 20 eurós, 6243 forintos belépőért (ez már tartalmaz egy pohár bort is) cserébe a világ minden tájáról kóstolhatunk borokat, megnézhetünk egy borművészeti galériát, de benevezhetünk egy borcsónakázásra (?) illetve körhintázásra (??) is, ha akarunk.

#Dégustation #insolite #rooftop #laciteduvin #Bordeaux

Una foto publicada por @baguss33 el

“Franciaország most rukkolt elő a történelem egyik legjobb turistaattrakciójával!“ – üdvözli az újfajta szórakozási lehetőséget egy amerikai Twitterező, de nem ő az egyetlen, aki lelkesen áradozik arról, hogy mekkora élmény az 55 méter magas üveg és alumínium épületben inni az “istenek italából”. Az Instagrammon is egyre több felhasználó posztol a legendás szőlőültetvényeket is bemutató panorámás épületről.

* #Citeduvin #laciteduvin #paradise #cave #vin #vins #wineshop #wines #museum #soif

Una foto publicada por Ninon * (@ninon_nini) el

“A Cité du Vin által szervezett bortúrákon nemcsak olyan legendás szőlőtermő területeket ismerhetnek meg az idelátogatók, mint például a Medoc, a Saint-Emilion, a Pomerol vagy a Sauternes, hanem minden évben lesz egy úgynevezett “vendég borvidék” is, amelynek bemutatjuk a kulturális gazdagságát és történelmét. Elsőként Grúziára és a grúz borokra esett a választásunk”- jegyzi meg Massol, aki a támogatókkal együtt azt reméli, hogy a Cité du Vin pincéje - melyben 80 ország 14 ezer palack bora található - legalább 450 ezer látogatót vonz majd évente.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek