Kerti tároló körkép – mit, hol, mennyiért?

A kerti munkák élvezete mindenkinek mást jelent. Egyeseknek az ásás, fűnyírás, a gazolás, vagy a virágokkal való szöszmötölés csak nyűg, míg mások ezt is szívesen csinálják. Az azonban mindkét típusban közös, hogy ezekhez az elfoglaltságokhoz kismillió kerti szerszám, olló, kiegészítő, miegymás szükséges, és ezeket bizony tárolni is kell valahol.

A párnaláda

Aki nem szereti a lakásban vagy nagyobb kerti tárolókban raktározni a cuccait, annak íme, az alternatív megoldás, a párnaláda. Eredetileg ugyan nem kifejezetten a kerti szerszámok, hanem a kerti garnitúrákhoz tartozó ülőpárnák tárolására lett kitalálva, de a méretei lehetővé teszik ezt is. Sőt, akár egy elektromos fűnyírót is elnyel, ha kell. Az ára azonban igencsak változó: a JYSK kínálatában már 10 000 forintért – akciósan olcsóbban is – hozzá lehet jutni, ám a Praktikerben már 13 000 forintot kell fizetni ugyanezért.

Ha nem csak láda funkciót szeretne adni a tárolónak, akkor egy kicsit jobban a zsebébe kell nyúlnia. A több felhasználási lehetőség bizony erősen megdobja az árat is, hiszen így már több tízezer forintot kell érte letenni az asztalra. Az IKEA egészen pontosan 34 990 forintot kér el érte, igaz, ezért a pénzért már faládához juthat, aminek kerekei is vannak, vagyis a mozgatása is sokkal könnyebb.

Kép: JYSK
Kép: JYSK

A szekrények

Sokan szeretnek a kertben is olyan tárolót használni, amit a szobában már megszoktak. Érthető, hiszen a szekrényekben a hely lényegesen jobban beosztott, mint a ládákban, ugyanakkor a nagyobb kerti szerszámokat, esetleg a gépeket már nem lehet bennük elhelyezni. A polcos kialakítás azonban sokkal egyszerűbbé teszi a kaspók, magok, párnák, akármik keresését.

A kisebb, alacsony kivitelek ugyan kevesebb hellyel rendelkeznek, cserébe viszont ott a tetejük mint pakolófelület, vagy akár ültető asztalként is lehet használni. Az anyaguk persze itt is erősen meghatározza az árat, hiszen a műanyag kivitel a Praktikernél 15 000 forint, míg a fa a Discontmania kínálatában már 41 900 forint, akciósan.

A magasabb szekrényekben már az ásó, kapa levélgereblye is elfér, bár húzósabb az áruk is. A Praktikernél ez a kivitel 21 900 forintért érhető el, igaz, nem éppen a legszebb, de az ár nagy úr. Egy fokkal talán mutatósabb az Extreme Digital kínálatának kerti szekrénye, amiért 35 900 forintot kell kiperkálni.

Ha nem ragaszkodik a zárható szekrényhez, akkor a kínálat is szélesebb, és a pénztárcája is hálásabb lesz. Ebben az esetben az IKEA már kifejezetten szép polcokat kínál, amik akár a kertben, akár beltéren is megállják a helyüket, és az értük elkért 15 000 forintos ár is vállalható.

Kép: discontmania.hu
Kép: discontmania.hu

Kis házikóban sok minden elfér

Az igazán előrelátók kis szerszámoskamrában gondolkoznak, vagy pincét építenek. A kis kunyhók előnye, hogy ide már szinte minden befér, akár a benzines fűnyíró, akár a fűkasza, és valamivel stabilabb, strammabb szerkezetek is, így jól zárhatóak.

Természetesen ezeknél az árak már más kategóriát képeznek, valamint a plusz költségekkel is számolni kell. Hiába adják magát a fészert jó áron – mint a Bútoruniverzum is, ahol egy 4X3 méteres kis házat már 64 500 forintból megkap -, mindenképpen kalkulálni kell a betonozással is, hiszen a kis épületet állítani is kell valamire. Ezen felül a szállítási költséget is számolja az árhoz, hogy a reális értékeket láthassa.

Egy ennél nagyobb tárolókamráért már 66 000 forintos összeget kell leszámolni az eladónak, sőt, ha ennél nagyobbak az igényei, és fából, netán ablakokkal szeretné a fészerét, akkor bizony csak maga az épület 100 000 fölötti kategória lesz, és ehhez is jönnek még a már említett járulékos költségek.

Kép: butoruniverzum.hu
Kép: butoruniverzum.hu
Oszd meg másokkal is!
Mustra