Ne hagyja veszni a pénzét a SZÉP kártyáról

Ha már 2014-ben is kapott SZÉP kártyájára egyenlegfeltöltést a munkáltatójától, akkor jó, ha tudja, hogy már pár napig tudja felhasználni az akkor utalt keretet. Ellenőrizze az egyenlegét és mindenképpen költse el május 31-ig, amit talál, mert különben bukja a pénzét

Ezekre figyeljen

  • Ellenőrizze az egyenlegét
  • Nézze át a tranzakciókat
  • Ha nem biztos abban, hogy van-e felhasználható kerete, kérdezze meg a kártyakibocsátó bankot

Két és fél évig lehet felhasználni a munkáltatók által a SZÉP kártya alszámláira utalt összeget, vagyis a 2014-es utalásokat már csak május 31-ig lehet beváltani, utána búcsút inthet a pénzének. A bennmaradt összegeket a bank 30 nap múlva, azaz június 30-ig visszautalja a munkáltató számlájára, ezt ők "egyéb bevételként" könyvelik, vagyis legrosszabb esetben nem ön, hanem a cégtulajdonos megy belőle nyaralni. Hogy mindez ne következzen be, jó ha minél hamarabb elkölti a rendelkezésre álló keretet.

Szállás / nyaralás

Ez az egész rendelkezés nem jelenti azt, hogy május 31-ig utaznia is kell, csak azt, hogy kifizetheti előlegként a nyári vagy akár a téli utazása szállását. Ha tudja, mikor menne nyaralni, akkor nézze ki az úti célt és a szállást és foglalását rendezze SZÉP kártyájával. Ha bizonytalan, hívja fel a hotelt, biztosan segítenek megoldani a foglalást, hiszen ők is ugyanazt akarják, vagyis hogy ne vesszen kárba a pénze, hanem inkább hozzájuk kerüljön. 

shutterstock 218201746
Shutterstock

Fesztiválok

Még jól is jár, ha most veszi meg a nyári fesztiválokra a jegyet, hiszen most még elővételes áron tudja megvásárolni. Böngéssze át a programjaikat, hiszen a legtöbb nagyobb fesztivál már napi bontásban is közzétette, melyik világsztárt mikor nézheti meg és bulizzon egy jót, vagy vegyen koncertjegyet. 

Étterem

A vendéglátás alszámlán maradt összeget éttermekben is elköltheti, legalább nem kell a hétvégén főznie. Érdemes olyan éttermeket kinézni, ahol szálláslehetőség is van és felhívni őket az érkezés előtt, megkérdezni a részleteket. 

Lazuljon egy kicsit

Egy jó masszázs is belefér a szabadidős keretbe, sőt kozmetikába is mehet arckezelésekre. Ha szabad lesz a hétvégéje, még strandbelépőkre is beválthatja a fennmaradt pénzt, vagy éppen mehet állatsimogatóba és állatkertbe is, vagy akár jachtot is bérelhet.

shutterstock 281292602
Shutterstock

Edzés

Több helyen is beválthatja a szabadidős alszámláján maradt összeget, például fitneszbérletre is fordíthatja, hogy akár már a soron következő nyaralásához bombaalakja legyen. Sok helyen létezik éves bérlet is, ami nem olcsó mulatság, így viszont egész évre biztosíthatja magának a lehetőséget.

Új szemüveg

Szabadidős alszámláját egy új szemüveg elkészítésére is költheti, mert találtunk olyan optikákat is, ahol erre is elfogadják. 

Kalandok

Elfogadják a SZÉP kártyát kalandparkok is, esetleg gokartozásban is részt vehet, vagy például lovagolhat, sőt motoros találkozóra is mehet. Ha valami nagyon szokatlanra vágyik, akkor menjen hőlégballonos kirándulásra, vízi túrára, de rendezheti vele futóversenyre is a nevezési díjat, esetleg sétarepülhet

000 DV2081689
Josep Lago / AFP

Kultúra

Szabadidős alszámláról is kulturálódhat, ugyanis például a Játékszín és a Centrál színház elfogadóhely, de természetesen mehet múzeumba, sőt akár megismerheti a pezsgők történetét is. 

Ha nem tud dönteni

Nem kell kétségbeesnie akkor sem, ha nem tud dönteni. Vehet ugyanis ajándékutalványt is, amit aztán később felhasználhat, mikor már tudja a nyaralása pontos időpontját. Ezt a lehetőséget mindig a kiszemelt hotellel érdemes egyeztetni. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra