Stadionokra gyűjt a magyar illusztrátor

A kijelölt összegnek már majdnem a felét, 778 dollárt, 216, 715 forintot sikerült összegyűjtenie a Kickstarteren a budapesti grafikusnak, Kovács Lehelnek, aki a világ ikonikus sportpályáit dolgozta fel képeslapkollekció formájában.

“Mivel mindig is nagy rajongója voltam az építészetnek, az urbanisztikának és a sportoknak, így a stadionok formavilága is érdekelt. Nemcsak a bennük játszott játékok, hanem a különféle struktúrák és formák miatt is, legyen az elliptikus, ovális, téglalap, U-alakú vagy fészek formájú. A stadionokról valahogy a fenséges középkori várak jutnak az eszembe” – mondja Kovács Lehel, aki javarészt európai és Észak-Amerikai stadionokat örökített meg 15x10 cm-es képeslapjain. A kártyák hátoldalán pár olyan alapvető tudnivalót is feltüntetett, mint a kapacitás vagy a nyitvatartási idő.

A díjnyertes illusztrátor szám szerint hatvan nemzetközi stadiont választott be a ‘World of Stadiums' néven projektjébe, amiben olyan épületek kaptak helyet, mint például a nápolyi Stadio San Paolo, a Herzog & de Meuron által tervezett Allianz aréna Münchenben, a londoni Emirates Stadium, a párizsi Stade de Franca vagy a Rio de Janeiro-i Maracana stadion. – számol be a designboom.com a kartonra nyomott képeslap kollekcióról, ami a tervek szerint Android alapú e-könyvben kapható lesz majd.

Kovács Lehel munkái az elmúlt időszakban megjelentek már többek között a Playboyban, a Rolling Stones magazinban, a Die Weltben illetve a The New York Timesban. Az illusztrátor korábbi rajzait ide kattintva nézheti meg, Kickstarter projektjét pedig ide kattintva támogathatja.

Oszd meg másokkal is!
Mustra