LÁJFHEKK

Stadionokra gyűjt a magyar illusztrátor

2016. május 18., szerda 17:15

A kijelölt összegnek már majdnem a felét, 778 dollárt, 216, 715 forintot sikerült összegyűjtenie a Kickstarteren a budapesti grafikusnak, Kovács Lehelnek, aki a világ ikonikus sportpályáit dolgozta fel képeslapkollekció formájában.

“Mivel mindig is nagy rajongója voltam az építészetnek, az urbanisztikának és a sportoknak, így a stadionok formavilága is érdekelt. Nemcsak a bennük játszott játékok, hanem a különféle struktúrák és formák miatt is, legyen az elliptikus, ovális, téglalap, U-alakú vagy fészek formájú. A stadionokról valahogy a fenséges középkori várak jutnak az eszembe” – mondja Kovács Lehel, aki javarészt európai és Észak-Amerikai stadionokat örökített meg 15x10 cm-es képeslapjain. A kártyák hátoldalán pár olyan alapvető tudnivalót is feltüntetett, mint a kapacitás vagy a nyitvatartási idő.

A díjnyertes illusztrátor szám szerint hatvan nemzetközi stadiont választott be a ‘World of Stadiums' néven projektjébe, amiben olyan épületek kaptak helyet, mint például a nápolyi Stadio San Paolo, a Herzog & de Meuron által tervezett Allianz aréna Münchenben, a londoni Emirates Stadium, a párizsi Stade de Franca vagy a Rio de Janeiro-i Maracana stadion. – számol be a designboom.com a kartonra nyomott képeslap kollekcióról, ami a tervek szerint Android alapú e-könyvben kapható lesz majd.

Kovács Lehel munkái az elmúlt időszakban megjelentek már többek között a Playboyban, a Rolling Stones magazinban, a Die Weltben illetve a The New York Timesban. Az illusztrátor korábbi rajzait ide kattintva nézheti meg, Kickstarter projektjét pedig ide kattintva támogathatja.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta