Nézze, min heverészik idén a kertben!

A kerti bútorok egyik királya a napágy, hiszen a nyugalmat és a pihenést talán ez szolgálja a legjobban. Persze sok múlik azon, milyen a kialakítása és az anyaga, ezek ugyanis mind erősen befolyásolják, hogy mennyire kényelmes. De talán a leginkább az áruk az, ami elősegíti a relaxálást, vagy éppen a gyomorgörcsöt.

Olcsó, de használható

Ha csak nem használtan veszi a napozóágyat, akkor bizony néhány ezrest rá kell majd szánnia. Az igazán olcsó megoldásoknak, amik már a lábakat is alátámasztják és mutatósak, azért hátrányaik is vannak. Ezek pedig többnyire a kivitelezés (ami nem éppen elegáns), valamint a praktikum. Előbbi nem akkora tragédia, utóbbival azonban lehetnek gondok. A JYSK nyugszéke 5500 forintért az egyik legjobb a mezőnyben, de tény, hogy annyit tud, mint a neve: csak heverészni kényelmes, de ha a hátát is napoztatná, akkor marad a fűre fekvés mellette. Az OBI már 7 500 forintért kínálja ugyanezt, de funkcionalitás ennyiért sem tud többet: hiába van itt már napozóágynak feltüntetve az eszköz, azért hason ráfeküdni így se tud.

Jó hír viszont, hogy ami már valóban ágynak nevezhető és használható is, az is megkapható a 10 000 forintos árkategória alatt. Igaz, ezért rugós kivitelt kap, ami olyan, mint a békebeli kempingágyak, vagyis kényelmesnek csak akkor nevezhető, ha az ember nem akar órákig napozni. De legalább mutatós, és ebben már a hátát is süttetheti, mert dönthető a támlája, vagyis minden tud, amit egy napágynak kell. A legjobb pedig, hogy már 9890 forintért beszerezhető.

Kép: ujje.hu
Kép: ujje.hu

Középkategória

Ha szeretne valamivel robusztusabb, strapabíróbb napozóágyat, akkor már a tízezres lélektani határ fölé kell mennie, bár az anyagválasztás itt is sokat számít. A klasszikus műanyag kivitel fehér színben a legolcsóbb (a fehér azért nem rossz választás, mert bár ezek a termékek UV állóak, azért a színes darabok idővel csúnyán kifakulnak). Az otthonra.hu már 12 290 forintért kínálja ezekből a megjelenésre is teljesen elfogadható darabokat. Ugyanez a Praktiker esetében már majdnem 15 000 forint, igaz, innen nem kell mindenáron házhoz szállíttatni: bármelyik Praktiker áruházban átveheti a megrendelt termékét, így nem kell szállítási költséget fizetni, csak benzinpénzt.

A műanyag után következő, még mindig olcsónak mondható megoldás a fémvázas, de még műanyag fekvőfelületű napágy. Ebből nincs olyan sok a piacon, pedig a tartóssága már nagyon is jó, nem is beszélve arról, hogy még jól is tud kinézni. A Praktikernél ez is beszerezhető 18 990 forintos áron, ami még mindig egy vállalható összeg.

Az igazán szép, klasszikus, fából készült napágyak ára viszont már húzósabb, és ezen körültekintő keresgéléssel sem lehet túl sokat spórolni. Ha az alsóbb kategóriát célozza, akkor is 30 000 forint körül fog mozogni: az olcsóbb verzióért az Agro webshopnál 27 990-et kell fizetnie, míg a JYSK-nél már kerek 30 000 forintot.

Kép: praktiker.hu
Kép: praktiker.hu

Csúcskategória extrákkal

Igen, napozóágyban is van ilyen. Akik szeretik, ha nem hagyományos megoldásokkal van tele a környezetük, és nem szeretnek egyedül pácolódni a tűző napon, azoknak ideális lehet például a kétszemélyes napágy. A hellyel is lehet egy kicsit spórolni, hiszen így kevesebb területet fed le az ágy, mintha kettő lenne, ráadásul a Discontmania olyan kivitelt kínál, aminek még külön napernyője is van. Az ára pedig kifejezetten kedvező, hiszen 33 300 forintért két különálló fa napágyat semmiképpen sem kap, de még a két fém+műanyaggal sem férne bele a keretbe.

Az igazán magas kényelmi kategóriához már elegáns megjelenés is jár. Meg extrém összeg az árcédulán. A valóban nagyon mutatós, lekerekített szélekkel rendelkező, dönthető, kétszemélyes Spatrend – Luxor néven futó csodáért például már egy használt autót is kap, bár abban nem barnulna olyan jól. Aki viszont egy ilyen ágyon szeretné süttetni a hasát a kertben, az készüljön fel, hogy közel 1 000 000 forintot fog érte leszurkolni.

Kép: anzotherm.hu
Kép: anzotherm.hu
Oszd meg másokkal is!
Mustra