LÁJFHEKK

Alternatív ötletek, ha unja az egyszerű képkereteket

2016. május 15., vasárnap 10:39

A képek, különösen a családi képek elhelyezése nem kis kihívást jelent. Nemcsak azért, mert jellemzően elég sok van belőlük, hanem mert többnyire nem kifejezetten mutatós az elrendezésük. Persze, a képek látványa szép emlékeket idéz, de azért ha lehet, akkor érdemes az elhelyezésüket is úgy megoldani, hogy az szép, kreatív és egyedi legyen. Mutatjuk a lehetőségeket.

Akár hiszi, akár nem, ez is képkeret lehet
Akár hiszi, akár nem, ez is képkeret lehet
Fotó: aliexpress.com

A falon

Ha a képeit szereti a falon tudni, akkor a keretekbe foglalt fotók jelenthetik a megoldást. Ez nem újdonság, de azért a mikéntet bőven lehet változtatni. A legtöbb lakberendezési áruházban kaphat olyan nagy képkereteket, melyekbe egy sor kisebb fényképet tehet. Mivel családi fotókról van szó, amelyeken sokszor igazán csak az egyes alakok az érdekesek, így rendezheti a fotókat úgy, hogy azok kisebb-nagyobb átfedésben vannak egymással. De akár az is lehetséges, hogy valamilyen minta szerint is rendezheti őket a keretbe. Ha pedig nem egy, de rögtön három keretet is vásárol, akkor a hatás igazán átütő lesz.

Ha kisebb keretekben gondolkozik, válasszon ki 12 igazán jó képet, amiket foglaljon keretbe, lehetőleg ugyanakkorába. Hogy álló, vagy fekvő képekről van szó, az mindegy is, a lényeg, hogy rendezze őket körbe a falon (tipp: ha két ceruzát összeköt egy cérnával, használhatja körzőként, így pontos lesz a kör). Ezután már csak egy régi órára lesz szüksége, pontosabban az óraszerkezetre a két mutatóval (ha nincs ilyen, az se baj, hiszen néhány száz forintos áron meg is rendelheti): szerelje a kör közepére, és máris lesz egy teljesen egyedi, képes órája.

Kép: houzz.com
Kép: houzz.com

A családfa szintén szellemes elrendezési lehetőség a családi fotókhoz. Ezt tökéletesen megoldhatja falmatrica segítségével, bár a dolog nem éppen olcsó, hiszen az ára 8500 forint körül mozog (és természetesen csak stilizált, nem tudja vele a valós családi kapcsolatokat ábrázolni). Cserében azonban a legtöbb ilyen matrica úgy készül, hogy a kereteket is tartalmazza, így tényleg csak a fényképeket kell hozzátenni (ráadásul, ha nem véglegesen rögzíti őket, akkor akár cserélgetheti is őket).

Kép: sooters.hu
Kép: sooters.hu

Keretek nélkül

Amikor a családi fotókkal dolgozunk, akkor érdemes elhagyni egy kicsit a szokásokat. Végül is ki mondta, hogy a képeket csak a falra lehet tenni, vagy hogy feltétlenül kell hozzájuk a keret? Egy dohányzóasztal is tökéletes lehet a megoldásra: nem kell hozzá más, csak egy, az asztallap méretével megegyező üvegtábla. A képeket rendezze el az asztallapon tetszés szerint, majd tegye rá az üveglapot. A takarításnál azonban figyeljen oda a nedvesség alkalmazására, nehogy befolyjon a képekhez a folyadék.

Ma már arra is van lehetőség, hogy ha ezt szeretné, a családi élmények a kanapén köszönjenek vissza. Léteznek vállalkozások, akik digitális formában megkapott fotókból legyártják a kívánt párnákat. Ez sem olcsó mulatság, hiszen párnánként 3500 forint körül mozog egy-egy huzat ára, de garantáltan egyedi lesz tőle az ülőgarnitúra.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta