LÁJFHEKK

Ezek a legjobb baconok

2016. május 10., kedd 19:25

A Nébih Szupermenta blogja császárszalonnákat vizsgált, melyek végül baconként öltöttek testet.

Minden bacon szalonna, de nem minden szalonna bacon

Mert a bacon a sertés bőr nélküli, kicsontozott császárszalonna részéből készül. Előállítása során különböző pácolási, érlelési és füstölési, esetenként hőkezelési szakaszokon megy keresztül. A bacon termékek különböző típusokba sorolhatóak. Pácolás alapján megkülönböztetünk gyorspácolt, illetve hagyományos pácolással készült termékeket. A füstölt íz füstaroma, folyékony füst, illetve hagyományos füstölés alkalmazásával érhető el. Gyártási technológia alapján a termékek nyers vagy főtt változata különböztethető meg. .

 Az oldal 14 füstölt, nyers, szeletelt terméket vizsgált meg. A baconok közül 12 gyorspáccal készült, kettő hagyományossal. A gyorspácolt darabok mind magyar gyártótól származnak, a hagyományosak pedig horvát és német eredetűek. A Nébih nem viccelt, csak négy terméket vettek a boltban a többit az üzemekből szerezték be, és ha már ott voltak, egyúttal ellenőrizték is azokat. 

Természetesen ezúttal sem maradhatott el a termékek mikrobiológiai vizsgálata, melyek részletes eredményeit a NÉBIH letölthető táblázatában olvashatják.

Fontos tudni, hogy "az előállítási technológia, a szeletelés-csomagolás, valamint a késztermék magas vízaktivitása – ami kedvező a baktériumok szaporodása szempontjából, főleg a gyorspácolt termékeknél – mind potenciális élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentenek. Ahhoz, hogy az élelmiszer biztonságossága minél magasabb fokú legyen, az ilyen termékek előállítása során szigorú követelményeknek kell megfelelni" - írta a hatóság. 

Az egyik termékről a laboratóriumi vizsgálat során kiderült, hogy romlott, ezért betiltották a termék forgalomba hozatalát, valamint elrendelték a kereskedelemből történő visszahívását és megsemmisítését.

Az első helyen a Pick Família szeletelt baconje végzett, a második a Belje bacon szalonna baranyai termék lett, míg a bronzérmes helyen a Tamási hús Kft. Prémium baconje végzett. A teljes listát itt tekintheti meg. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta