LÁJFHEKK

Ha olcsón adják a rohadt almát, az még nem akciós!

2016. április 29., péntek 16:49

Szombaton bukkantunk rá az akciós almára az egyik Pest megyei Coop üzletben, amelyeket tényleg igen jó áron adtak. Csak az a baj, hogy ezek az almák félig rohadtak voltak, amit pedig nem igazán ildomos eladni, ha finoman fogalmazunk. 

Persze nem a Coop az első, és nem is az utolsó rohadt gyümölcs fronton, a CBA próbált már így eladni epret és ananászt is. És az nem kérdés, hogy nem lehetne romlott, rothadó zöldséget és gyümölcsöt árulni, az általános forgalmazási-minőség szabvány (543/2011 EU) elég határozottan fogalmaz:

"Minimális minőségi követelmények: Épnek, egészségesnek, kizárva a romlóhibás termékeket, tisztának, gyakorlatilag minden látható idegen anyagtól mentesnek, kártevőktől, azok károsításától gyakorlatilag mentesnek, nem természetes felületi nedvességtől mentesnek, minden idegen szagtól, íztől mentesnek kell lennie. A termék állapotának olyannak kell lennie, hogy kibírja a szállítást és árukezelést, kielégít állapotban érkezzen meg rendeltetési helyére."

IMG 20160416 115353

A Piliscsoport Nagykereskedelmi Zrt. részéről Samu Gáborné reagált megkeresésünkre. "Tájékoztatni szeretném, hogy cégcsoportunk kiemelt figyelmet fordít a frissáru terület napi ellátására és a dolgozók oktatására. A zöldség- gyümölcs naponta kerül beszállításra az üzletbe, többnyire magyar termelőktől. Az akciós kihelyezésre és marketing anyag megjelenítésre egységes szabályzattal rendelkezik a cégcsoport, mely minden bolt számára kötelező. A képen látható termék nem akciós áruként került kihelyezésre,a táblán nem szerepel az akciós felirat. Az alma egy része már nem volt I.oszt. minőségű, de még eladható állapotban volt, ezért a bolt saját hatáskörében úgy döntött olcsóbban értékesíti a központban meghatározott alapár alatt. Ezen az áron a vásárlók hamar elvitték és a kosárban csak olyan alma maradt ami a képen is látható volt. Ezt a bolti kollégák mikor észrevették meg is szüntették, leselejtezték. A boltvezető és személyzete részére ismételt oktatást tartottunk a minőségi termék kihelyezésről és a selejt kezeléséről. Nagyon sajnáljuk, hogy ebben az esetben egy pillanatkép került a figyelem központjába és a többi tökéletes minőségű kiváló magyar zöldség gyümölcs említésre sem került" -írta levelében, mi pedig megtanultuk ebből, hogy nem csak az akciós árat jelenti a csökkentett ár.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta