LÁJFHEKK

Egy átlagos budapesti lakás áráért vehet majd házat Londonban

2016. április 21., csütörtök 11:27

Házat venni Angliában nemcsak a magyar fizetésekhez képest volt irreálisan drága, főleg az elmúlt években, amikor az eddigi – számunkra eleve utópisztikusnak tűnő – több százezer, sőt akár milliós árak még tovább emelkedtek. Nyilván ez is az oka, hogy az angol építész, Bill Dunster tervezett egy mobilházszerűséget, ami ráadásul még a hazai fizetésekhez viszonyítva is reális árú, ott pedig hihetetlenül olcsónak számít: mindössze körülbelül 60 ezer fontba (23,5 millió forint) kerül. Ennyiért ráadásul nem is csak egy sima kis faházat kap, hanem már-már valódi zöldházat, aminek a fenntartása is nagyon takarékos: ugyanis napelemek, vízforgatórendszer és még elektromos járműnek kialakított töltési pont is van benne.

Dunster elsősorban Londonban és Bath-ban szeretné telepíteni a házakat, melyeket havi 750 fontért lehetne bérelni. Ez szintén óriási szó lenne, ennyiért ugyanis London jobb kerületeiben legfeljebb egy szobát kap, külső zónákban esetleg egy lepukkant ikerházat, de még itt is rájön erre a bérleti díjra a rezsi. A környezetbarát ház összesen 74 négyzetméter, az alapjai vasszerkezetre épültek, és még egy garázs is helyet kapott a ház aljában. 

Szerintünk az ötlet zseniális, az egyetlen buktatóját csak abban látjuk, hogy bár tényleg klasszak és olcsók ezek a házak, de attól még a telekárak maradnak a maguk méregdrága szintjén.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta