LÁJFHEKK

Már nem kell sokat várni és Magyarországon is 2016 lesz

2016. április 15., péntek 19:33

260 magyar webshop-üzemeltetőt kérdezett meg a közösen a MasterCard és a Shoprenter, a válaszokból pedig kiderül, hogy lassan, de biztosan itthon is utolérjük technikailag az aktuális évszázadot: az online boltok közel felében (47%) már lehet bankkártyával is fizetni. Jó hír, hogy a funkciót egyelőre nem támogató válaszadók közül minden harmadik azt mondta, pár hónapon belül bevezeti a kártyás fizetést, kicsivel kevesebben pedig azt, hogy egy éven belül tartja megvalósíthatónak ezt a "fejlesztést".

A megkérdezett üzemeltetők negyven százalékára igaz, hogy az utánvétes fizetésnél is használhatják kártyájukat a vásárlók az átvevőhelyen, az üzletben vagy éppen a csomagautomatánál. Bár sokan félnek, hogy illetéktelenekhez jutnak a kártyaadatok, a MasterCard közleményéből az is kiderül, hogy a Magyar Nemzeti Bank szerint az összforgalomhoz viszonyítva továbbra is alacsony a hazai kártyaelfogadói hálózatban elkövetett visszaélések aránya.

Fő a biztonság

Az elmúlt évek fejleménye az is, hogy a magyar webáruházak túlnyomó többsége nem „látja” az ügyfél adatait, hiszen az internetes fizetés nem a kereskedő weboldalán, hanem a bank fizetési oldalán történik. A mobilfizetés elterjedésével új fejezet nyílt a biztonságos digitális fizetések történetében: az új, jelszavak nélküli hitelesítési megoldások – az ún. biometrikus azonosítási módok – még kényelmesebb és biztonságosabb fizetést jelentenek, hiszen az azonosítás a fizető személy egyedi fizikai, testi jellemzői alapján automatikusan történik. Ezeket a jellemzőket – például az ujjlenyomatot, a szívritmust vagy a retina képét – sem elveszíteni, sem ellopni, sem átadni nem lehet, de elfelejteni sem.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta