LÁJFHEKK

Vécékefe is került az új ausztrál ötdollárosra

2016. április 13., szerda 09:49

Elég régóta nem mutattak be új bankjegyet Ausztráliában, valószínűleg ezért is kavart nagy vihart, hogy az új ötdolláros eléggé megosztja a lakosságot – legalábbis a lelkes netezőket. A Mashable szerint bár ugyanúgy Erzsébet királynő szerepel rajta és lilás árnyalata van, mint eddig, az ausztrálok kiakadtak azon, hogy ennyi idősen a királynő újra felkerült a fizetőeszközre, illetve a vécékefére hasonlító növényen is. Az már csak tényleg mellékes "probléma", hogy az új dizájnnak köszönhetően a bankjegy grafikája a félbehajtás után nem egy pajzán bálnát mutat.

Azért van a váltásnak jó oldala is: az ötdollárost úgy tervezték, hogy tapintással könnyen felismerhessék a látássérültek, ráadásul nekünk az acanthorhynchus madár is tetszik rajta. A twitterezők azonban nem kímélték: volt, aki szerint konkrétan hányásnak néz ki, de akadt olyan is, aki megkérdőjelezi az ország lakosainak önbecsülését a királynő szerepeltetésével. Önnek bejön az új bankjegy? A kép alatti boxban szavazzon!

Mit gondol?

 • 210
  Nekem bejön.
 • 70
  Ajj, nem is tudom...
 • 144
  Ez mi?!
 • 194
  Kit érdekel?

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta