Mutassa meg a világnak kedvenc budapesti szecessziós épületeit!

A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében április 8-24 között látható a #felafejjelbudapest névre keresztelt építészeti és társadalmi projekt, melyen belül 20 szecessziós belvárosi épületre, annak tervezőjére, korstílusára és az átadás évére hívják fel a figyelmet az eléjük felfújt inverz graffitik.

“Budapest építészeti adottságainak köszönhetően olyan, mint egy gigantikus múzeum, ami állandó kiállítást kínál az itt élőknek és az ide látogató turistáknak. Sokan azonban mégsem veszik észre ezeket a gyakran több, mint száz éves műalkotásokat...A #felafejjelbudapest mozgalom azért jött létre, hogy felemelje a mobiltelefonokban elvesző tekinteteket és felhívja a figyelmet fővárosunk egyedülálló építészeti csodáira” – olvasható a btf.hu oldalán a kezdeményezésről, amit a számos szakmai díjjal kitüntett reklámszakember, a jelenleg a berlini DDB csapatát erősítő Bodnár Bence indított el.

“A direkt kétértelmű #felafejjelbudapest hashtaggel elsősorban arra szeretnénk ösztönözni a járókelőket, hogy megosszák ismerőseikkel azoknak az épületeknek a fotóit, amelyeket figyelemre méltónak gondolnak, emellett pedig az a célunk, hogy közösen hozzuk létre Budapest digitális építészeti archívumát a neten” – mondja Bodnár, akinek ötlete úgy tűnik, hogy bevált, rengetegen töltötték már fel a hashtaggel ellátott fotóikat az Instagramra. A csodálatos épületekről lőtt képeket ide kattintva követheti.

A turistak sorban allnak fotozni....célunk elértük. #felafejjelbudapest #felnézéstkérek #szecesszió #btf #betonmatrica

Una foto publicada por Judit Barna (@jujuubrown) el

Népszerű a Madách téri épület az Instagramozók körében.

Klassz kis nap a mai! #felafejjelbudapest

Una foto publicada por @bencebodnar el

És a Hermina úti pink épület is.

Wes Anderson filmekbe illő épületek Budapesten.

#budapest #felafejjelbudapest

Una foto publicada por Adrienn Nagy (@adreely) el

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek