Bérelje ki Julia Child provance-i házát a nyárra!

Jó hír a gasztronómia megszállottjainak, hogy júniustól kibérelhetik Julia Child provence-i házát az Airbnb oldalán. A kevésbé jó hír: ez napi 163 ezer forintnyi összegbe fog kerülni nekik.

Paul és Julia Child egykori, La Pitchoune néven ismert vidéki háza az 1970-es években épült és több száz ismert szakácsnak és kulinária rajongónak adott otthont az elmúlt években. Kathie Alex például a 1990-as években tartotta itt főző tanfolyamait, jelenleg pedig a La Peetch École de Cuisine főzőiskola üzemel benne.

Körülbelül 6 felnőtt és 4 gyerek fér el kényelmesen a házban.
Körülbelül 6 felnőtt és 4 gyerek fér el kényelmesen a házban.Sotheby's International Realty

A három hálószobás, négy fürdőszobás házhoz egy hatalmas kert, és természetesen egy olyan impozáns konyha is tartozik, amelyben jópáran megfordultak már a szakácstudomány nagyjai közül. Így semmi meglepő nincs abban sem, hogy a főzőiskola nyári szünetében kibérelhető ingatlan konyhája be van kamerázva, mivel a tulajdonosok szeretnék biztonságban tudni a házban található felbecsülhetetlen értékű konyhai eszközöket – írja a cntraveler.com a házról, melyben valami miatt még jógázásra kialakított helyiség is található.

Így néz ki a híres konyha.
Így néz ki a híres konyha.Sotheby's International Realty

A Julia Child zarándokút egyik legszebb állomásán (a továbbiak Massachusetts, Washington és Párizs) található házat pár évvel ezelőtt vette meg egy coloradói pár, Yvonne és Makenna Johnston, akik egy házvezetőt is megbíztak a különleges ingatlan gondozásával és az érkező vendégek kiszolgálásával. Így a szomszédban élő házmester kérés esetén gasztro- és bortúrákat, privát séfet és autóbérlést is intéz az idelátogatóknak.

Julia Child azzal vált világhírűvé, hogy megismertette az amerikaiakkal a francia konyhaművészetet. Önéletrajzi könyvét 2009-ben adta ki My Life in France címmel, melyből Nora Ephron Julie Powell regénye alapján mozifilmet forgatott Julie & Julia – Két nő, egy recept címmel, Meryl Streep főszereplésével.

Oszd meg másokkal is!
Mustra