Mit tudnak a magyar tervezők? Nézze meg a Bálnában!

11. madeinhungary + 4. MeeD, Határtalan design címmel április 9-én nyílik meg a kortárs cseh, lengyel, szlovák és magyar designerek alkotásait bemutató kiállítás az Új Budapest Galériában. A megnyitó előtt jártunk a Bálnában. 

Az öt hétig látogatható válogatásban közel hetven hazai és majd negyven külföldi kiállító munkái szerepelnek, melyek között bútorok, lámpák, textilek, szőnyegek, tapéták és lakberendezési kiegészítők egyaránt helyet kapnak. A címválasztás nem véletlen, a Határtalan design jelentése több rétegű, a földrajzi határokon túl utal a design és a képzőművészet egymásra hatására,

A kiállítást Szigeti Szilvia és Radnóti Tamás designerek művészeti vezetésével összesen 900 m2-en rendezték meg, és a visegrádi négyek designereinek és a térség legjobb tervezőinek munkáiból ad áttekintést.

A kiállításon ismert és kevéssé ismert dizájnerek is találhatóak, vannak kisszériás darabok és sorozat gyártott termékek egyaránt. Az eseményhez kapcsolódóan idén első ízben kerül sor a Határtalan Design Díj átadására. Az elismerés célja, hogy felhívja a figyelmet a designban rejlő potenciálra, a mecenatúra jelentőségére – különös tekintettel a Visegrádi Négyek országaira. A Díjhoz a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. és a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. ajánlott fel jelentős támogatást.

Hárman vehetik át a szakmai zsűri által odaítélt díjat. Külön egységet képez a MOME+ Programmal együttműködésben az egyetemen tavaly diplomázott fiatal formatervezők munkáit, valamint a hazai textiltervezők és kivitelezők együttműködésének eredményeit felvonultató Texhibition című projekt. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek