LÁJFHEKK

A kutyakozmetikából különleges hangulatú lakás lett

2016. április 8., péntek 09:11

Milyen lehet egy lakás, amit egy kutyakozmetikából alakítottak ki? Hogyan lehet olcsón helyrepofozni egy lepukkant helyet? Ezen gondolkodtam, miközben a Rákóczi tér felé bandukoltam a szemerkélő esőben. 

Az aprócska lakást könnyű összetéveszteni egy bolttal, de belül egészen más a helyzet. A rendezőként is dolgozó tulajdonos különös képessége, hogy bármilyen szakadt bútort felújít és átalakít. Így váltak képkeretté az ablakok, vagy székként funkcionáló hintává néhány régi fadarab. Az ajtókból ágykeret lett, a semmilyen fiókos szekrényke pedig teljesen átalakult néhány szalvétának köszönhetően. A hangulata egészen egyedi, bizonyára vannak, akiket első látásra meghökkent ez a színorgia, de akikhez közel áll ez a bohókás stílus, azok számos ötletet meríthetnek belőle. 

Az alsó szinten helyezkedik el a konyha, a fürdő és a vécé és a nagyszoba, az emelet pedig az alvásé és a a henyélése. A fény hiányát LED-lámpákkal és élénk színekkel kompenzálták. A bútorok erőteljes színeket kaptak, a metál árnyalatokkal sem bántak szűkmarkúan. A lakás nem véletlenül tűnik lakatlannak, rövid távra van kiadva, ezért nincsenek mindennapi életre utaló jelek, na meg könyvespolcok sem benne. 

A bútorok egy része kapott, van ami lomtalanításból származik, mások hirdetési oldalakról. Tapasztalata szerint főleg vidéken ezek a régi lepukkant tárgyak nem képviselnek értéket - és a saját nézőpontjukból nem is azok -, ezért gyakran elégetik őket. Több korszaka volt, ami a bútorokon is látszik, a dekupázs technikát követte a stencilezés, de mindig nagyon bátran nyúlt a bútorokhoz. "Merésznek kell lenni, a merészségben pedig van rizikó" -mondta önkritikusan.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta