LÁJFHEKK

A számítógépes programok előtt is dolgoztak grafikusok, nézze meg hogyan

2016. április 4., hétfő 15:40

Ma már alig van olyan szakma, amihez ne kellene számítógéphasználat, és sokszor már nehéz elképzelni, hogyan dolgoztak ebben a szakmákban ezelőtt. A Smithjournal előzetese azt mutatja meg, milyen volt a grafikusok élete az internet és a számítógépek előtt. 

A kisfilmben azt nézheti meg, hogy a számítógépes technikák, szoftverek és különböző grafikus programok előtt is milyen szép és kreatív munkát végeztek a grafikusok, csak gyakran sokkal nehézkesebben, jobban megszenvedtek vele – és nem csak azért, mert a munkaasztaluknak nem volt háttérvilágítása. A Graphic Means  kezdeményezés egy filmben mutatja meg, amit sokan ma már el sem tudnak képzelni, vagyis hogy milyen volt az élet, mikor a betűket még vonalzókkal és körzőkkel tervezték, mikor nem volt Photoshop, sőt még Paintbrush sem, és a cikkek sem Word formátumban kerültek a tördelőkhöz. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta