LÁJFHEKK

Így nézett ki és ilyen lett a Vörösmarty mozi

2016. április 2., szombat 14:22

Premier Kultcafe néven, akadálymentesítve, új funkciókkal, kulturális programokkal és teljesen megváltozott belső térrel nyitja újra kapuit az egykori Vörösmarty Mozi.  A GAP Média szervezte bejáráson voltunk, mutatjuk, hogyan nézett ki az átalakítás előtt, és milyen lett a hely a munkálatok után.

A 2014-ben bezárt Üllői úti filmszínházatTörőcsik Mari és Kárász Róbert jótékonysági szervezete, a , a Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány újította fel és üzemelteti. Az alapítvány célja az volt, hogy munkahelyeket teremtsenek a fogyatékossággal élő emberek számára. Az 1935-ben épült és másfél éve bezárt Vörösmarty mozi üzemeltetési jogát azzal a feltétellel kapták meg, hogy garantáltan felújítják és megőrzik a művészmozi jellegét. A munkálatokat 2012-ben kezdték el. A végeredmény: a 620 négyzetméteres helyiségcsoport új funkciókkal bővült, helyet kapott egy csúcstechnológiával felszerelt mozi és rendezvényterem, speciális akadálymentesített kávézó és közösségi tér.

A TV2 frissen menesztett műsorvezetője, Kárász Róbert elmondása szerint a macik árverezéséből 25 millió forint gyűlt össze, összesen 100 millió forintra lenne szükségük, és jelenleg 50 millióból gazdálkodnak. Kárász úgy van vele, hogy ha már ennyi pénzt sikerült összegyűjteni, akkor esély van arra is, hogy sikerül a többit is előteremteni. 

Mi az a Fogadj Örökbe egy Macit Alapítvány?

Az alapítványt 2012-ben alapította Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze, és Kárász Róbert, televíziós műsorvezető, azzal a céllal, hogy munkahelyteremtéssel és változatos programokkal támogassuk a fogyatékossággal élő emberek társadalmi integrációját.

Újítások terén a kisebb moziteremnek meg fogják hagyni az eredeti funkcióját, a nagyobbat viszont újraértelmezték, itt alakítják ki a kávézót, ahol megváltozott munkaképességű emberekből toborzott személyzet fog felszolgálni, a háttérben pedig néma- és fekete-fehér filmeket fognak vetíteni. Az új kulturális placcon helyet kapott egy Cserpes pékség is, de egy kis üzletben a hazai fogyatékossággal élő designerek alkotásaiból is tudunk válogatni. Nem véletlen a sok újítás, korszerűsítés és széles programterv, Kárász szeretné, ha nemcsak a fiatal egyetemisták, hanem az üzletemberek, az idősebb korosztály is megszeretné a helyet. Pont ezért a programok széles skáláját szeretnék felvonultatni, lesznek integrációs rendezvények, szemléletformáló filmvetítések, és akadálymentes bulik is.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta