LÁJFHEKK

A sport fűmagok több mint feléből nem fogja befüvesíteni a stadionját

2016. április 2., szombat 18:41

Kilenc vizsgált sport fűmagkeverék közül ötöt ki kellett vonni a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH)tesztje után. A szakemberek megvizsgálták a keverékek tisztaságát, az idegen magok és rohadt szemek mennyiségét, az esetleges GMO-tartalmat, az összetevők arányát, valamint a csírázóképességet is. Szintén ellenőrizték, hogy a fémzárszámot feltüntették-e a csomagoláson, ugyanis ennek segítségével ellenőrizhető a termékek származása.

Jó hír, hogy a hazánkban tiltott GMO-t egyetlen termék sem tartalmazott, a leggyakoribb probléma azonban a keverékek csírázóképességével volt. Akadt olyan összetevő, ami a jogszabályban előírt 75%-os csírázóképesség helyett csupán 8%-ot ért el. Előfordult az is, hogy az összetevők aránya jócskán eltért a kiszerelő által ígérttől: vagy magas volt a keverék idegen mag tartalma, illetve jelölési hiányosságok is adódtak.A minőségi előírásoknak nem megfelelő termékek nem nevezhetőek vetőmagnak és forgalmazásuk tilos. A feltárt problémák miatt a hatóság eljárást indított a fűmagkeverékek forgalmazóival szemben. Amit viszont nyugodtan használhat, az a hazánkban fémzárolt Agro Largo Profi Garden Stadion Sport fűmagkeveréke, ami az első helyet nyerte a Nébih vizsgálatán. Második lett ugyan ezen gyártó Magic Garden Biliárd Sport terméke, a harmadik helyen pedig a Turfline Sport fűmagkeverék végzett.

A rendhagyó kedveltségi vizsgálat során a szakemberek kísérlettel ellenőrizték, hogy a fűmagkeverékek mekkora hányadából lesz szép, egészséges gyep, majd az adatokat összevetették a termékek árával. A rangsort az alapján állították fel, hogy mekkora a költsége 1 m2 földterület befüvesítésének. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta