LÁJFHEKK

Nem a legdrágább narancslevekben van a legtöbb C-vitamin

2016. április 1., péntek 19:00

A Tudatos Vásárlók Egyesülete 16 saját és ismert márkájú narancslevet tesztelt. Arra voltak kíváncsiak, hogy melyiknek a legmagasabb a C-vitamin tartalma, de azt is nézték, hogy mennyire környezetbarát a csomagolás és milyen a vásárlói tájékoztatás a címkéken. 

Mind a 16 termék préseléssel vagy sűrítményből előállított narancslé volt.  Az összesített pontozásban az első helyen  a Tesco Organic bio narancsleve végzett, a második a dm Bio narancsleve, a harmadik pedig a Happy Day narancsleve.

A legmagasabb C-vitamin tartalom a legolcsóbb a termékben, a Spar S-Budget narancslében volt (55,9 mg/100 ml). A második helyen a Happy Day szerepel 47 mg/100 m, harmadik helyen pedig a Happy Day gyümölcshússal készült itala végzett 45,5 g/100ml C-vitamin tartalommal.  A lista végén 

A biotermékeknél nagy volt a szórás a C-vitamin tartalmát tekintve: a háromból kettő kiemelkedően sok C-vitamint tartalmazott az összes többi termékhez képest (Pfanner bio 44,9 mg, Tesco Organic 43,9 mg) , viszont a dm Bio a sereghajtók között végzett a 28,7 mg-os C-vitamin tartalommal.

A vizsgált termékek közül 7 estében FSC minősítésű csomagolás volt: a Sió, a Hohes C Mild, a sima és a gyümölcshúsos Happy Day, a dm Bio és a Tesco Organic bio narancsital.

A megvizsgált 16 termék közül háromnál nem lehetett megtudni a származási országot, de minden mást rendben találtak a vásárlói tájékoztatókkal.  

A vizsgált termékeket és a C-vitamin tartalmukat ide kattintva nézheti meg. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta