Kertibútorkörkép: a divatos, a klasszikus és a praktikus

Lassan megérkezik a jó idő, és így mindenki kitelepül a kertbe vagy a teraszra pihenni, enni, vagy csak ücsörögni egy kicsit. Ehhez persze kellenek a bútorok is, így körbenéztünk, mit és mennyiért lehet megkapni a nagyobb áruházakban.

Egy családnak valószínűleg a legjobb megoldás a kerti étkező, hiszen így enni is lehet odakint, üldögélni, vagy akár játszani, vagyis ezeket a szetteket vettük górcső alá.

Divatos, de nem olcsó

Már évek óta az egyik legnagyobb trend a kerti garnitúrák világában a polirattan, vagyis a rattan garnitúrák műanyagból készült változata. Népszerűségük nem is véletlen, hiszen jól hozzák a mediterrán hangulatot, és az időjárásnak is lényegesen jobban ellenállnak, mint a természetes anyagból fonott társaik.

Az áruk azonban nem éppen olcsó. A Jysk kínálatában leértékelve futottunk bele egy négyszemélyes megoldásba, amiért még így is 67 000 forintot kell kipengetni, és akkor még nem is beszéltünk a szükséges kiegészítőkről, a párnákról, vagy a napernyőről. Igaz, cserébe valódi foteleket kapunk, amik mutatósak, hangulatosak és tényleg kényelmesek is, így biztosan központi hangulati elemei lesznek a kertnek.

Egy kicsit visszafogottabb, kevésbé fotelszerű megoldással próbálkozik a kertibútordiszkont.hu. Igaz, ez a szett már 89 000 forintra rúg, vagyis érdemes alaposan átgondolni, pontosan mire is vágyna a kertbe.

Kép: kertibutordiszkont.hu
Kép: kertibutordiszkont.hu

A klasszikus fa

Ha ragaszkodunk a fabútorokhoz, akkor az árak is konszolidáltabbak lesznek. Egy bulizós társaságnak nem is kell más, mint egy sörpad, hiszen azon mindenki elfér, ráadásul a Möbelixben 26 000 forintért hozzá is juthat, ami egyáltalán nem rossz ár. Ennyiért a buliszett igazán baráti áron van, bár tény, hogy a családi ebédekhez már egy kissé kényelmetlen megoldás.

Természetesen az IKEA sem marad ki a kertibútor-dömpingből, méghozzá egy igazán mutatós darabbal, ami inkább néz ki pihenőbútornak, mint étkezőnek. De az asztal magassága a székekhez megfelelő, így ideális mindkét funkcióra. Egy romantikus kertben nagyon mutatós lehet, és a 35 000 forintos ár sem annyira vészes érte.

Kép: IKEA
Kép: IKEA

Összecsukható, könnyű és fém

Ha az olcsó megoldás a cél, akkor a Praktiker szettje lesz a nyerő. Nem kifejezetten dizájndarab, de azért nem csúnya, és a célra tökéletesen megfelel. Bár tény, hogy az asztal nem éppen hatalmas, nagy lakomákat nem érdemes tervezni rá, az ára azonban meggyőző, hiszen a 42 000 forintban már a napernyő is benne van. A szett könnyen összecsukható, nem igényel kezelést sem, és ellenáll az időjárásnak is.

Ha egy kicsit elegánsabb megoldásra vágyik, de maradna a fémes bútoroknál, akkor az Obi szettje meggyőzőbb lesz. Ezért már 76 000 kell kifizetnie, cserébe viszont ebben az árban is benne van a napernyő – méghozzá egy komolyabb fajta -, az asztala viszont már megfelel egy nagyobb ebédhez, és hat széket kapunk az árért. Ellenérv lehet az üveg asztallap, hiszen kültéren ezt folyamatosan takarítani kell, de döntse el, ennyi még belefér-e.

Kép: Obi
Kép: Obi
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek