LÁJFHEKK

Ingyen komposztálókra pályázhat

2016. március 31., csütörtök 13:46

Az elmúlt években a közösségi kertek mellett népszerűvé vált a komposztálás is. Sokan nem tudják azonban, hogy komposztálni nemcsak a családi házakkal tarkított külkerületekben lehet, de akár a belváros közepén is. Egy pályázatnak köszönhetően most újabb 50 társasház juthat ingyen komposztálóedényekhez, illetve a használatukhoz szükséges tudáshoz, amit az Ökoszolgálat ad át nekik. Részletek a hajtás után.

A forrást a Fővárosi Önkormányzat Környezetvédelmi Alapja biztosítja, a program célja pedig a háztartásokban és a kertekben, udvarokon keletkező szerves hulladék humusszá alakulásának elősegítése, ezáltal a hulladékkezelési költségek csökkentése. Szemléltetésképpen elmondjuk: évente 150 kg komposztálható anyag kerülhet a kuka helyett a komposztálókba - lakásonként!

A program keretében a jelentkező társasházak az előző évekhez hasonlóan kétféle komposztálóhoz juthatnak: az egyik a konyhai, a másik a kerti szerves anyagok komposztálására szolgál. Az átadási rendezvényen (április 30-a, 16:30, Budapest, V. kerület, Nádor utca 34.) a jelentkezők rövid tréning keretében ismerhetik meg a komposztálás gyakorlati praktikáit és a környezettudatos életmód alapjait. Az előadások utáni kérdéseket követően egy használati megállapodás aláírásával kapják meg a résztvevők a komposztálóedényeket és a komposztálási praktikákról szóló kiadványokat.

Jelentkezni ide kattintva tud névvel és címmel, legkésőbb április 20-ig. Az igényeket a beérkezés sorrendjében regisztrálják, viszont szükség lesz egy helyi komposztmesterre is, aki gondozza az edényeket.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta