LÁJFHEKK

Kertet a falra, mindenkinek!

2016. március 28., hétfő 09:02

A városi környezet szépítése, zöldítése komoly kihívást jelent, nem csoda, ha sok építészt megihlet. A tetőkertek egyes országokban már kötelező elemei az új városi épületeknek, de itt nem állhat meg a fejlődés. Ezen a területen ígéretes újdonságról számolt be a housebeautiful.com.

A koreai design cég, az OA Lab egy olyan panellel rukkolt elő, mely gyakorlatilag minden ház falára ráilleszthető, és kertté teheti a falakat is.

Kép: oa-lab.org
Kép: oa-lab.org
Fotó: Kyungsub Shin(www.shinkyungsub.c

A terv Jungmin Nam építész fejéből pattant ki. Tulajdonképpen fali, kültéri csempéket alkotott, egy kis csavarral. A panelek ugyanis csepp alakúak, melyek felül és alul is nyitottak. Ennek köszönhetően a cseppek nagyobb, felső nyílását remekül be lehet ültetni, míg az alsó, kisebb nyílás arról gondoskodik, hogy a víz, mellyel a növényeket öntözik, ne rekedjen meg a zsebben.

Kép: oa-lab.org
Kép: oa-lab.org
Fotó: Kyungsub Shin(www.shinkyungsub.c

Szöulban, egy óvoda tervezésének részeként születtek az üvegszál erősítésű beton panelek, és – mivel valóban nagyon egyszerűen használhatóak – valószínűleg szép karriert fognak befutni. Ezzel a megoldással ugyanis igazán esztétikussá lehet tenni a falakat, nem utolsó sorban pedig a növényi felületek növelésével a városok élhetősége, a levegő minősége, a kevesebb szálló por is megvalósítható.

Kép: oa-lab.org
Kép: oa-lab.org
Fotó: Kyungsub Shin(www.shinkyungsub.com

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta