LÁJFHEKK

Évente 385 kiló szemetet termel minden magyar

2016. március 26., szombat 15:10

Az Európai Unió statisztikai hivatalának Eurostat jelentéséből megtudtuk, hogy az EU-ban élők átlagosan 475 kg települési hulladékot termeltek fejenként a 2014-es évben, melynek mindössze a 44% százaléka volt újrahasznosítható vagy komposztálható. A beszámoló szerint ez a mennyiség 10 %-al kevesebb, mint a 2002-es évben, mikor 527 kg szemetet termeltünk fejenként. Az 1990-es átlaghoz képest egyébként 2007 óta folyamatosan csökken a települési hulladék az Unióban.

Az Eurostat jelentéséből kiderült, hogy Lengyelországban a többi országhoz képest kiemelkedően alacsony a települési hulladék mennyisége, a lengyelek átlagosan 272 kg kommunális hulladékot generáltak 2014-ben, míg a románok a 2013-as adatok alapján 300 kg szemetet halmoztak fel fejenként. A lengyeleket egyébként Lettország, a Cseh Köztársaság és Szlovákia követi a sorban, ezekben az országokban átlagosan 300 kg/fő szemét keletkezett 2014-ben. Meglepő, hogy a legnagyobb mennyiséget Dániában mérték, ahol 759 kg szemét jutott egy emberre 2014-ben. Magyarország a középmezőnyben végzett, hazánkban 385 kg szemetet termeltek fejenként a statisztika szerint. A teljes felmérést ide kattintva olvashatja el.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta