5 dolog, ami nélkül nem élhet a konyhában

Hoszteszek és nyugdíjasok - talán így lehet legjobban leírni a Konyhakiállítás közönségét, legalábbis azt a részét, akik ráértek péntek kora délután, és kifizettek legalább 1650 forintot (plusz ruhatár kettőötven), hogy meglessék a legújabb trendeket, irányokat és aktualitásokat. Kollégánk az okos termékek világában mélyedt el, mi pedig jobb híján megkerestük azokat a tárgyakat, amelyek nélkül 2016-ban nem élet az élet.

iSink, amikor a víz és a technológia találkozik

Ezt a frappáns címet nem mi találtuk ki, hanem a Teka cég, akik piacra dobták az érintésvezérelt mosogatótálcát. ami pont azt jelenti, mint amire gondol. Van egy szép mosdókagyló, illetve egy edzett üveg felület, amelybe finoman belesimul a vezérlés. Nincs viszont csaptelep kar, meg hasonló huncutságok, egyszerűen csak beprogramozza, aztán meg nyomkodja a gombokat, és a csap életre kell. Mi csak annyit mondunk, hogy 17 hőmérséklet- és 5 vízerősség fokozat állítható be rajta, ami soknak tűnik, és ennek megfelelően bonyolultnak is, főleg éjszaka vagy részegen. De hát egy iSink felhasználó részegen úgysem áll neki mosogatni. A termék 160.000 forint körüli összegért kapható. 

Tányérmelegítő 

Egy rendes háztartásban már évek óta van tányérmelegítő, ám ha annyira szégyellnivaló a konyhája, mint a mienk, és nem rendelkezik ilyesmivel, akkor most figyeljen. Több cég is árul ugyanis melegítőt. A Küppersbusch úgy alkotta meg, hogy abba egy egész főosztály összes kávéscsészéje beleférjen, 80 darabot kell bepakolni, de egy hat személyes vacsora rendezése sem fog gondot okozni. De ha a gyerekzsúron 20 gyereknek tálalná meleg tányéron a palacsintát, akkor sincsen gond. A hőmérséklet 30-80 fok között állítható, és ehhez képest csak 143000 forintba kerül. Ehhez képest a Bosch tányérmelegítője nemcsak a tányérok és csészék melegen tartását végzi el, hanem alkalmas kelesztésre, felolvasztásra, melegen tartásra és befőzésre is. Hőfokban ugyanazt tudja, mint a Küppersbusch, viszont csak 64 csésze fér el benne, illetve 12 db 26 cm-es tányér. Ehhez képest némileg eltúlzottnak tűnik a 278000 forintos ár, de ennek biztos megvan az oka. 

Dinnyetartó és más műanyag edények 

Őszintén, maga eddig miben tartotta a felszelelt dinnyét? Ja, hogy csak egy sima dobozban? Nagy hiba volt, szerencsére van olyan cég, aki gondolt a takarékos dinnyeevőkre, akik felvágják, majd hűteni szeretnék a maradékot. A Snips műanyag dobozai mindenféle élelmiszer tárolására nyújtanak megoldást a félbevágott citromtól a hagymáig, nem is beszélve a pingvinről, mely jeget készít. Mondhatni jégkocka tartó, de az igazi coolság a szalámitartó. Az edények a Sparban kaphatóak. 

Infravörös fűtés

Gondolt már rá, milyen lenne, ha Klimt csókjára nézve nem csak belső melegség öntené el a szívét? Ha a tükör melegítene? Az infravörös fűtés lényege, hogy nem a levegőt melegíti fel, hanem a falakat, valamint a helyiségben látható tárgyakat illetve humán lényeket. Ezáltal az infravörös sugárzással fűtött helyiségeket 2-3 fokkal melegebbnek fogjuk érezni, ez pedig költségcsökkentéssel jár. Emellett teljesen egyszerű beüzemelni, házilag fel lehet szerelni, hisz csak áram kell hozzá, meg két konzol, amivel a falra (vagy akár a mennyezetre) rögzíti a fűtőtestet. A radiátor pedig nem csak ronda lehet, a festménynek álcázott fűtőtest 16-20 négyzetmétert fűt be, kivéve ha ön passzívház tulaj,mert akkor 27-30 négyzetmétert, és ezért 300.000 forintot kell fizetni a Heat4all cégnél. Ja, és állítólag a fűtési szezonban is elég csak 5 órát mennie egy nap! Mindenesetre egy biztos, a radiátoroknál látványosabb darabok ezek, és aki nem akar egy Van Goghot bámulni egész nap, az választhat visszafogottabb modellt, vagy ha már a konyhákról volt szó, akár olyat is, amire tollal lehet írni, így gyorsan lejegyzetelheti, mi fogyott ki épp. Mármint, ha még nincs épp okoshűtője, ugye, amivel akár a boltból, bevásárlás közben is meg tudja mindezt beszélni.

Fotócsempe 

És itt még nincs vége az őrületnek, mert megtaláltuk a fotócsempéket és fotóüvegeket feljesztő és gyártó Printerieurt, akik a Magdi bútorgyártó céggel közösen állítottak ki. Csak egy jó felbontású fotó kell hozzá, és indulhat is a gyártás. Legyen szó a gyerek portréjáról, egy csodás tájról, vagy egy marha belsejéről, a Printerieur szállítja. A dolog persze nem olyan olcsó, na de az egyedi mikor volt az? Egy 20x30-as csempe 3000 forintba kerül, de ha a gyerek csak 9-re fért rá, akkor rendesen perkálhatunk, és a csempét értelemszerűen külön kell megvenni hozzá. Viszont nemcsak csempére lehet nyomtatni, hanem mindenre, akár a laminált bútorra is. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek