LÁJFHEKK

Kiürült borosüveg = lámpa

2016. március 4., péntek 14:22

Időnként szembe jön velem az Instagramon vagy valamelyik lakberendezési oldalon a borosüveg lámpává való átalakítása. Viszonylag egyszerűnek tűnt, hisz nem kell hozzá más, csak üres üveg, foglalat, körte meg opcionálisan némi villanyszerelés.

Persze a legfontosabb kérdés, hogy mivel lehet elvágni az üveget. Ezt meg lehet oldani házilag, erről több videót is találni a neten, vagy elvinni üvegeshez. Itt jönnek a nehézségek. Egy átlagos üveges ugyanis nem fogja tudni levágni, ugyanis ez öblösüveg. És nem azért, mert a szakember alkalmatlan arra, amit csinál, hanem mert egy speciális szerszám kell hozzá, ami általában még nekik sincs. Én Pilisvörösváron találtam végül olyat, aki egy, a célnak átalakított szerszámmal szó nélkül levagdosta az üvegek alját, 500 forintért darabját. 

#christmas I can smell u. #goodvibes #beautifullamps #deco #instagoods #bottleslamp #winelamps #recycling #lamparts

A photo posted by 黃子悅Felicity (@felicity911) on 

Ezután jöhet a dekoráció, ami lehet festés vagy ragasztás is. Én színes pauszpapírt használtam, amit kisebb geometriai formákra vágtam, és egy papírragasztóval az üveghez ragasztottam. 

Aztán jöhet a szerelés, attól függően, hogy hová akarjuk tenni, és mennyit akarunk foglalkozni vele. Az ember vehet foglalatot, aminek a végén vagy egy egyszerű dugó van (ez az egyszerűbb helyzet), vagy egy olyan függesztéket, amit még be kell kötni. Ez sem bonyolult, sőt, csak csavarozni kell. Előtte azonban csapja le az áramot, biztos, ami biztos. 

Ha széles az üveg alja, akkor felesleges dekorálni, elég bele egy szép izzó, vagy a most divatos Edison-féle verzió.  Én egy egyszerű sárga függesztéket vettem, mert az Obiban szembe jött 900 forintért, de léteznek ennél sokkal izgalmasabb kivitelű textiles verziók is, és szinte minden színben elérhetőek. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta